Vladimir Monomakh, ο σιωπηλός δολοφόνος του Ειρηνικού Ωκεανού έφτασε στη βάση του

Στρατής Μαζίδης

Η υποβρύχια δύναμη του Στόλου του Ειρηνικού έχει ενισχυθεί από το νεότερο στρατηγικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο του ναυπηγικού σχεδίου-955, "Βλαδίμηρος ο Μονομάχος". Το υποβρύχιο  ολοκλήρωσε το ταξίδι του από το Βόρειο στόλο στο στόλο του Ειρηνικού για να καταλήξει στη ναυτική βάση Viliuchinsk, στη Χερσόνησο της Καμτσάκα σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Αμυνας και μεταδίδει το ΙΤΑΡ ΤΑΣΣ.

Το Vladimir Monomakh είναι το τρίτο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο του ναυπηγικού σχεδίου-955 Borei και φέρει διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους. Το υποβρύχιο άρχισε να χτίζεται το 2006 και παραδόθηκε στο ρωσικό Ναυτικό στα τέλη του 2014.

Τα άλλα δύο υποβρύχια της ίδια κλάσης είναι το Yury Dolgoruky και το Alexander Nevsky

Υποβρύχια Borei-class

Τα υποβρύχια Borei-class διακρίνονται για την εξέλιξη των τεχνολογιών stealth που βασίζεται στη χρήση ενός υδραυλικού έλικα τοποθετημένου σε ειδικό στόμιο δακτυλίου και λειτουργεί σαν μια αντλία νερού που λαμβάνει μια απορροή.

Το κύτος του υποβρυχίου είναι συναρμολογημένο από μπλοκς ενώ έχει επιτευχθεί η μείωση του επιπέδου του θορύβου κατά την πλεύση.

Εκτός αυτού, όλα τα σόναρ του υποβρυχίου ενώνονται σε ένα ενιαίο αυτοματοποιημένο ψηφιακό σύστημα, το οποίο μπορεί τόσο να εντοπίζει στόχους όσο και να μετρά πχ το πάχος του πάγου.

Τα υποβρύχια Borei-class μπορεί να ανιχνεύσουν στόχους κάτω από το νερό μένοντας μακριά από τα σόναρ που χρησιμοποιούνται από οποιοδήποτε από τα πολεμικά πλοία του εχθρού.

Η επόμενη γενιά, Borei-A αναμένεται να έχει ακόμη περισσότερες δυνατότητες stealth, πιο προηγμένο ηλεκτρονικό εξοπλισμό και πιο άνετες συνθήκες για το πλήρωμα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail