Δεν ξανακοιμάται όρθια η Μόσχα σε εκεχειρία - Θέρισαν τους τρομοκράτες τα Sukhoi σε Χαλέπι-Χομς - Μήνυμα Πούτιν

Στρατής Μαζίδης - Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, έχουν κατά νου στο ρωσικό υπουργείο άμυνας και αυτή τη φορά παρά την εκεχειρία, η ρωσική Πολεμική Αεροπορία ξεκίνησε αεροπορικές επιδρομές την Παρασκευή το βράδυ στην επαρχία της Χομς με στόχο την Jabhat Fatah al-Sham (πρώην Nusra Front), που ελέγχει τα χωριά Teit Ma'leh και Al-Rastan.

Νυχτερινή επιδρομή στο Teit Ma'leh


Al-Rastan


Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή στη Δαμασκό που επικαλείται το almasdar, η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε τρεις αεροπορικές επιδρομές χτυπώντας κρησφύγετα της οργάνωσης που βρίσκονται κοντά στις μπροστινές γραμμές του Συριακού Στρατού.

Στο Al-Rastan, η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία επιτέθηκε σε μια συγκέντρωση μαχητών της οργάνωσης κοντά στην ομώνυμη λίμνη σκοτώνοντας πολλά μέλη αυτής της τζιχαντιστικής ομάδας.

Για πρώτη φορά από την έναρξη της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία ξεκίνησε αεροπορικές επιδρομές πάνω από το Χαλέπι και τη Χομς τιμωρώντας τρόπον τινά τις οργανώσεις που δε δέχθηκαν την επιβολή εκεχειρίας αλλά και στέλνοντας το μήνυμα ότι αυτή τη φορά η συμφωνία δε θα αποτελέσει το όχημα να ανασυνταχθούν σε όλα τα επίπεδα.

Από την πλευρά του ο ρώσος πρόεδρος Πούτιν δήλωσε με νόημα ότι ο Ασαντ σέβεται τη συμφωνία ενώ οι τζιχαντιστικές ομάδες τη χρησιμοποιούν για να αναδιοργανωθούν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail