Στο Αμυγδαλέζα resort το σέρβις δεν ήταν αυτό που ανέμεναν οι κρατούμενοι του

Ελένη Παπαδοπούλου

To 2014 εκπρόσωποι ιδρύματος για τα ανθρώπινα δικαιώματα επισκέφθηκαν την Αμυγδαλέζα. Παρακάμπτω το γεγονός ότι ιδιώτες επιθεωρούν κρατικές εγκαταστάσεις και βγάζουν και αναφορές και περνάω στις "ευαίσθητες" διαπιστώσεις.

"Οι κρατούμενοι πρέπει να καθαρίζουν μόνοι τους το εσωτερικό του κοντέινερ και τον προαύλιο χώρο, καθώς δεν υπάρχει υπηρεσία καθαριότητας".

"Οι κρατούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για την μικρή ποσότητα και την κακή ποιότητα του φαγητού".
"Συχνά πέφτει η τάση του ρεύματος με αποτέλεσμα να μην δουλεύει το air-condition".
"Διαπιστώθηκε πλήρης ανυπαρξία δομών και ειδών άθλησης, καθώς και κάθε είδους ψυχαγωγικής και εκπαιδευτικής δραστηριότητας".

Η έκθεση κατηγορεί την αστυνομία για περιστατικά βίας και κάνει λόγο για έλλειψη γιατρών και ψυχολόγων. 400 αστυνομικοί που έλειπαν από τους δρόμους φυλούσαν τους λαθρομετανάστες, 10 γιατροί και νοσοκόμοι τους περιέθαλπταν, ενώ 10-12 ψυχολόγοι τους υποστήριζαν. Δεν ήταν αρκετοί προφανώς για τους "ευαίσθητους". Επρεπε να χτίσουμε νοσοκομείο εκεί μέσα.

Κλείνει δε υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, η ντροπή της δικαιοσύνης κατ'εμέ, και καλεί τις αρχές να λάβουν μέτρα για να "παύσει άμεσα αυτή η απάνθρωπη κατάσταση".

Λίγο καιρό μετά όπως γνωρίζετε τους αμόλησαν να λιάζονται απανταχού της επικράτειας. Ενώ πολλοί από αυτούς έπασχαν και από φυματίωση, όπως αναφέρει η έκθεση.

Εστω και καθυστερημένα ζητάμε συγγνώμη που στο Αμυγδαλέζα resort το σέρβις δεν ήταν αυτό που ανέμεναν οι κρατούμενοι του, όταν έμπαιναν παράνομα στην Ελλάδα. Τώρα που ξανάνοιξε ανακαινισμένο με κούνιες και αθλοπαιδιές είμαι σίγουρη ότι θα τους ενθουσιάσει.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...