Ο Max Keiser «ξεσκίζει» Βερολίνο και…Deutsche Bank!


Μεταφέρει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Απολαυστικός, αποκαλυπτικός, ειρωνικός, καυστικός όπως πάντα και στη χτεσινοβραδινή εκπομπή του στο RUSSIA-TV o Max Keiser και μαζί η σύζυγός του Stacey Herbert.

Θέμα τους η Deutsche Bank και οι Αμερικανικές Αρχές που ετοιμάζονται να της επιβάλλουν πρόστιμο ύψους 14 δις ευρώ για κάποιες… «ατασθαλίες» όταν «πουλούσε» τραπεζικά της προϊόντας σε ανυποψίαστους πολίτες…

Εμμέσως πλην σαφώς, λένε στην εκπομπή τους Keiser και Herbert, το Βερολίνο καλεί τις ΗΠΑ να δείξουν κατανόηση στην διαχείριση του θέματος της Deutsche Bank για τις καταχρηστικές πωλήσεις τραπεζικών προϊόντων όπως δηλώνει ο τίτλος του σχετικού άρθρου της Financial Times.

Ικανή να «ταρακουνήσει» και τους πλέον αισιόδοξους για τα Τραπεζικά θέματα η αναφορά ότι η κεφαλαιοποίηση της συγκεκριμένης Τράπεζας που είναι μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο είναι μόλις 18 δις ευρώ (άντε να πληρώσεις 14 δις στις Αμερικανικές Αρχές) αλλά o ισολογισμός της είναι γύρω στα 1,7 τρις ευρώ!!!

Παρακολουθείστε όλη την εκπομπή αλλά δώστε ιδιαίτερη προσοχή κυρίως από το δεύτερο στο τρίτο λεπτό όπου ο κ Keizer «τραβάει το αυτί» των Γερμανών υπενθυμίζοντας τη συμπεριφορά τους απέναντι στην Ελλάδα.

Λέει απερίφραστα ο κ Keiser ότι Γερμανία και Deutsche Bank ΔΕΝ είχαν τον παραμικρό «δισταγμό να πετάξουν την Ελλάδα κάτω από τις ρόδες του λεωφορείου» όταν έγιναν αντιληπτά κάποια τραπεζικά παιχνίδια για να μπει η Ελλάδα στο ευρώ στα οποία συμμετείχε και η γνωστή μας Goldman Sachs…

Keiser και Herbert kάνουν σαφές και το γεγονός ότι ήδη διεξάγεται ένας «υπόγειος οικονομικός πόλεμος» ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή ΄Ένωση και ΗΠΑ με άγνωστες εξελίξεις…

Μόνο βολεμένα χρυσόψαρα και εθελοτυφλούντες θα μπορούσαν να λησμονήσουν ότι το σκάνδαλο με τα μικροτσίπ στα ντιζελοκίνητα της Volkswagen αποκαλύφθηκε στις ΗΠΑ.

«Έχει ο καιρός γυρίσματα» θα έλεγε ο κ Keiser εάν τον είχαμε στην παρέα μας και μας μιλούσε στα Ελληνικά…

https://www.rt.com/shows/keiser-report/360047-episode-max-keiser-969/

O Γιώργος Πιπερόπουλος είναι συνταξιούχος καθηγητής και πρώην Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας - Επισκέπτης καθηγητής στο Business School, Newcastle University, United Kingdom.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail