Αφεντικό στον Καύκασο η Αρμενία - Η Μόσχα παρέδωσε τους βαλλιστικούς πυραύλους ISKANDER-M

Freepen.gr - Νέα δεδομένα στον Καύκασο και την ευρύτερη γειτονιά της Αρμενίας δημιουργεί η παραλαβή από το Γερεβάν της πρώτης παρτίδας του κινητού συστήματος βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς Iskander-M εμβελείας 400 χλμ, η οποία έγινε αντιληπτή ενώ περνούσε από τους δρόμους της πρωτεύουσας.

Η προμήθεια όπλων και πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, ιδίως, στουςν πρώην Σοβιετικούς συμμάχους της υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη επιρροή της Ρωσίας στην περιοχή.

Το 9K720 Iskander (Ρωσικά: «Искандер» και SS-26 Stone το όνομα του στο ΝΑΤΟ ) είναι ένα κινητό μικρής εμβέλειας σύστημα βαλλιστικών πυραύλων που παράγεται και αναπτύσσεται από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ο Iskander είναι ανώτερος από τον προκάτοχό του, Oka. 

Το σύστημα Iskander-M είναι εξοπλισμένο με δύο κατευθυνόμενους πυραύλους, μοντέλο 9M723K1. 

Κάθε ένας ελέγχεται καθ 'όλη τη διαδρομή της πτήσης και είναι εξοπλισμένος με μία αδιάσπαστη κεφαλή. 

Ο κάθε πύραυλος μπορεί να στοχοποιήσει ξεχωριστά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Μεγάλο επίσης πλεονέκτημα του συστήματος αποτελεί η κινητικότητα της πλατφόρμας εκτόξευσης Iskander που καθιστά δύσκολο έως απίθανο να αποφευχθεί μια εκτόξευση.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail