Η πτώση της Deutsche Bank που προκάλεσε πάταγο

Εκτός της πρώτης πεντάδας των κορυφαίων επενδυτικών τραπεζών στον κόσμο για το α΄ εξάμηνο του 2016, βρέθηκε η Deutsche Bank, σύμφωνα με την κατάταξη του Ομίλου Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών, Coalition.

Για πρώτη φορά από το 2010, οι πέντε κορυφαίες επενδυτικές τράπεζες προέρχονται μόνο από τις ΗΠΑ, όπως μεταδίδει η Handelsblatt. Πρόκειται για τη JP Morgan που κατέχει και την κορυφαία θέση στην κατάταξη, τη Goldman Sachs, τη Citigroup, την Bank of America και τη Morgan Stanley.

Η Deutsche Bank, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, υποχώρησε από την τρίτη στην έκτη θέση της κατάταξης. Η πτώση στην κατάταξη δεν αποτελεί έκπληξη, σημειώνει η Handelsblatt, δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Deutsche Bank το τελευταίο διάστημα.

Πάντως παραμένει η κορυφαία επενδυτική τράπεζα στην Ευρώπη. Στις αμέσως επόμενες θέσεις, οι Barclays, Credit Suisse, UBS, HSBC, BNP Paribas και Societe Generale.

Σημειώνεται ότι η κατάταξη της Coalition συμπεριλαμβάνει τα κέρδη από trading σε μετοχές και ομόλογα, αλλά και κλασικές επενδυτικές δραστηριότητες, όπως συμβουλευτική σε συγχωνεύσεις.

Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.
on 1:32 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

2010 Freepen.gr 2011 - BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.