Τούρκος αξιωματούχος: Ευκαιρία να αγοράσουμε τη Deutsche Bank!

Freepen.gr - Μετά τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τη μισή (αν όχι ολόκληρη) Κύπρο και τη βόρεια Συρία, η Τουρκία ορέγεται να αποκτήσει και τη Deutsche Bank.

Η κατάρρευση της μετοχής της τράπεζας έχει δώσει χώρο σε μια σειρά από σενάρια.

Αυτή τη φορά, ο Yigit Bulut, ειδικός σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε πως η χώρα του πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει ένα fund ή μια ομάδα από κρατικές τράπεζες για να αγοράσει τη γερμανική Deutsche Bank.

Η πρόταση του Bulut έγινε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter λέγοντας πως ο μεγαλύτερος δανειστής της Γερμανίας πρέπει να καταστεί μια τουρκική τράπεζα!



Η μετοχή της Deutsche Bank έχει υποχωρήσει περισσότερο από 50% τον τελευταίο χρόνο, ενώ την Τρίτη σημείωσε χαμηλό ρεκόρ ύστερα από την εκδήλωση ανησυχιών σχετικά με την αποδυνάμωση της οικονομικής της θέσης και τα υψηλά πρόστιμα που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ για τις ενηπόθηκες ασφάλειες.

Η πρόταση του Bulut ήρθε μετά την υποβάθμιση της Τουρκίας από τον οίκο Moody’s πριν λίγες ημέρες στην κατηγορία junk..
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail