Να γιατί όλοι πλέον αποφεύγουν να μιλήσουν για το BREXIT

Την ανάγκη να αποκτήσει η ΕΕ κοινωνικό ρόλο, ώστε να μεριμνά για όσους μένουν πίσω στη διαδικασία ενοποίησής της και να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη δυσαρέσκεια των πολιτών της, τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι με ομιλία του στο Τρέντο, κατά την τελετή απονομής στον ίδιο του βραβείου De Gasperi...

Alberto Bagnai, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, Πανεπιστημίου Πεσκάρας: "Δεν μιλούν πλέον για το Brexit, γιατί...τα στοιχεία είναι θετικά. Να ενημερώσεις πως όποιος βγαίνει είναι καλύτερα, είναι κάτι που τα ΜΜΕ δεν τους επιτρέπεται να πουν"

Και ο Ντράγκι...
Στην ομιλία του, με τίτλο: «Αναζωογονώντας το πνεύμα του De Gasperi: Εργαζόμενοι μαζί για μια αποτελεσματική και χωρίς αποκλεισμούς Ένωση», ο Ντράγκι σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια το σχέδιο της ευρωπαϊκής ενοποίησης χαρακτηρίζεται από αυξανόμενη απογοήτευση.

«Αυτό εκφράσθηκε, ίσως, πιο καθαρά στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, όταν οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ της εξόδου τους από την ΕΕ», πρόσθεσε.

Ντράγκι: Η μεγάλη στροφή του τραπεζίτη

Πρέπει, συνέχισε, «να εξετάσουμε πώς ο ίδιος ο τρόπος της ευρωπαϊκής ενοποίησης έχει συμβάλει στη δυσαρέσκεια».

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...