Ηχηρή παρέμβαση Ιερώνυμου: Η Ελλάδα και η Ορθοδοξία δεν πωλούνται

Χρήστος Μπόνης
Freepen.gr - Ηχηρή παρέμβαση από τον Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο ο οποίος σε επίσκεψη μαθητών από την Ορεστιάδα υπογράμμισε πως «η Ελλάδα και η Ορθοδοξία δεν πωλούνται».

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε έπειτα από ερώτηση μαθητή πως «πρέπει να αγαπάμε την Πατρίδα και την Ορθοδοξία. Είναι μερικοί που δεν αγαπάνε την πατρίδα και θέλουν να κάνουν αφελληνισμό και κάποιοι που δεν αγαπάνε την Εκκλησία και θέλουν αποχριστιανισμό. Ό,τι παραλάβαμε, όμως, από τους πατέρες μας, είμαστε υποχρεωμένοι να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, είτε είναι από την πατρίδα, είτε από την Ορθοδοξία. Να ξέρετε, από την ιστορία, ότι όσοι τα έβαλαν με τους δυο αυτούς θεσμούς έχασαν».

Και συμπλήρωσε ότι «είναι κρίσιμα τα χρόνια. Μας ζηλεύουν. Η Πατρίδα και η Πίστη μας, η Ελλάδα και η Ορθοδοξία δεν πωλούνται. Είναι δικά μας. Μας ανήκουν και θα τα κρατήσουμε».

Οι μαθητές από την Ορεστιάδα ήρθαν κατόπιν πρόσκλησης του Αρχιεπισκόπου ο οποίος τον περασμένο Απρίλιο είχε επισκεφθεί τα παιδιά στο σχολείο τους, το 2ο Γυμνάσιο και είχε καλέσει τα παιδιά να έρθουν στην Αθήνα.

Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.
on 7:09 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

2010 Freepen.gr 2011 - BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.