Ιστορικές στιγμές - Οι Σύριοι στο κατεχόμενο ανατολικό Χαλέπι σήκωσαν τις συριακές σημαίες

Στρατής Μαζίδης

Την ώρα που όλη η Δύση δεν μπορεί να ανεχθεί ότι πλησιάζει η στιγμή της απελευθέρωσης ολόκληρου του Χαλεπίου, Δαμασκός και Μόσχα έχουν κλείσει τα αυτιά και συνεχίζουν τις πολεμικές επιχειρήσεις.

Η Συριακή Πολεμική Αεροπορία αξιοποιώντας πληροφορίες των κατοίκων Μια πηγή πεδίου ανέφεραν ότι οι συριακές πολεμικά αεροσκάφη σφυροκόπησαν τρία όπλα και κρύπτες πυρομαχικών των μαχητών στο Χαλέπι μετά τη λήψη πληροφοριών από τους κατοίκους της περιοχής.

Επιπλέον πηγές του ιρανικού FNA αναφέρουν πως ο συριακός στρατός ενίσχυσε τις θέσεις του στην περιοχή al-Farafarah στο Χαλέπι μετά την αποναρκοθέτηση της περιοχής και στοχεύει πλέον να κινηθεί προς τις ανατολικές συνοικίες της περιοχής Qala'a ενώ σημειώθηκαν συμπλοκές με τη Fatah al-Sham (al Nusra) κοντά στις περιοχές al-Qala'a, al-Suwaiqa και al-Farafarah.

Επίσης συριακά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν κέντρα συγκέντρωσης των τρομοκρατών στο ανατολικό Χαλέπι και προκάλεσαν μεγάλες ζημιές εξουδετερώνοντας παράλληλα αρκετούς ισλαμιστές σε al-Sha'ar, al-Sakhor, στο δρόμο της al-Bab, al-Qatarji, Salahuddin, al-Ameriya, al-Sukra, Sheikh Saeed, Sheikh Fars, στην πλατεία al-Jandoul και το προσφυγικό στρατόπεδο Handarat.

Επίσης, οι τοπικές πηγές στο ανατολικό Χαλέπι ανέφερε ότι οι κάτοικοι της al-Sha'ar, Hanano και al-Haidariya ύψωσαν τις συριακές σημαίες στα κτίρια τους σε ένδειξη υποστήριξης για το στρατό και τα κυβερνητικά στρατεύματα.

Ωστόσο οι ισλαμιστές της «Fatah al-Sham προσπάθησαν να κατεβάσουν τις σημαίες και συνέλαβαν τους ηρωικούς κατοίκους. 

Αντίστοιχα γεγονότα είχαν γίνει πριν λίγες σε περιοχή της Jisr al-Sakhour στην περιφέρεια του Ιντλέμπ.

Τις τελευταίες ημέρες συριακά και ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη έχουν κλιμακώσει τις επιδρομές τους στις θέσεις των ισλαμιστών του Χαλεπίου.


Οι τελευταίες αναφορές από τη Συρία σημειώνουν ότι ο στρατός και οι λαϊκές δυνάμεις άμυνας, που υποστηρίζονται από τη Συριακή και Ρωσική Πολεμική Αεροπορία, συνεχίζουν τις προόδους στην επαρχία του Χαλεπίου αποθώντας τους τρομοκράτες από διάφορες στρατηγικές περιοχές, στρατιωτικές βάσεις και ζωτικής σημασίας οδών εφοδιασμού.

Τέλος το Κέντρο Διοίκησης του Συριακού Στρατού ζήτησε από τους πολίτες να εγκαταλείψουν τις κατεχόμενες συνοικίες του Χαλεπίου όπου βρίσκονται σε εξέλιξη μάχες το συντομότερο δυνατόν καθώς επίκειται μεγάλη επιχείρηση για την ολοκληρωτική εκδίωξη των ισλαμιστών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail