Κάτι ψήνεται στον Περσικό - Η Τεχεράνη απείλησε με κατάρριψη δύο αναγνωριστικά των ΗΠΑ!

Freepen.gr - Το Ιράν απείλησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι θα καταρρίψει δύο αναγνωριστικά αεροσκάφη των ΗΠΑ καθώς πραγματοποιούσαν το Σαββατοκύριακο πτήσεις κοντά στην ακτογραμμή σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Fox News.

Σύμφωνα με τον σταθμό, το περιστατικό συνέβη στις 10 Σεπτεμβρίου, όταν ένα ανθυποβρυχιακό αεροσκάφος περιπολίας P-8 Poseidon με πλήρωμα εννέα άτομα, και ένα άλλο παράκτιο περιπολικό EP-3 Aries, το οποίο μετέφερε περίπου 24 ανθρώπους, έκαναν μια αναγνωριστική πτήση πάνω από τα Στενά του Ορμούζ περίπου 13 ναυτικά μίλια (24 χλμ) από την ακτή του Ιράν.

Όπως μετέδωσε το Fox News βασιζόμενο σε στρατιωτικές πηγές των ΗΠΑ τα αεροσκάφη δεν παραβίασαν τα σύνορα του Ιράν τα οποία έχουν επεκταθεί στα 12 ν.μ. από τις ακτές.

Ο Ιρανικός Στρατός επικοινώνησε με τα πληρώματα των αεροσκαφών των ΗΠΑ, απαιτώντας να αλλάξει την πορεία τους κι απειλώντας πως θα τα καταρρίψουν. Ωστόσο, οι Αμερικανοί αγνόησαν τις προειδοποιήσεις και συνέχισε να πετούν στο διεθνή εναέριο χώρο.

Επιπλέον το ένα από αυτά συνέχισε να πετά αρκετά κοντά στα σύνορα με το Ιράν, επειδή "ήθελε να δοκιμάσει την ιρανική αντίδραση".

Ωστόσο το Fox σχολίασε δεικτικά πως «κάθε φορά που απειλούν κάποιον με χτύπημα, δεν μπορεί να θεωρηθεί επαγγελματική συμπεριφορά» ενώ αναφέρθηκε πως από τις αρχές της χρονιάς έχουν λάβει χώρα 30 επεισόδια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail