Επικίνδυνος Βαρθολομαίος - Καλοβλέπει τον πάπα, αδιαφορεί για την Ορθοδοξία;

Freepen.gr - Δηλώσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου που πρέπει να προβληματίσουν φιλοξενεί η ιταλική εφημερίδα Αββενίρε, επ΄αφορμή της συνάντησης διαθρησκειακού διαλόγου που οργανώνεται στην Ασσίζι. 

Ο Βαρθολομαίος μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Πολλοί από εσάς γνωρίζουν σίγουρα ότι τα τελευταία πενήντα χρόνια έγιναν ορισμένα εξαιρετικά βήματα προόδου προς την επανασυμφιλίωση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας με τις Ορθόδοξες Εκκλησίες. Οφείλουμε πολλά, από την αρχή, στους πάπες Παύλο τον Έκτο και Ιωάννη τον Εικοστό Τρίτο, όπως και στους προκατόχους μας, Οικουμενικούς Πατριάρχες Αθηναγόρα και Δημήτριο. Η ενόρασή τους υπενθύμισε σε όλους εμάς την άμεση αναγκαιότητα της προτροπής του Κυρίου προς τους μαθητές του, στο όρων των Ελαίων, όλοι να γίνουν ένα, το «ut unum sint».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης λησμονεί πως ήταν οι λατίνοι απεσταλμένοι που έδωσαν το ανάθεμα το 1054 μΧ στην Κωνσταντινούπολη;

Του διαφεύγει ότι δεν τίθεται θέμα συμφιλίωσης διότι πολύ απλά δεν υπήρξε φιλονικία, αλλά αποκοπή από τη Χριστιανοσύνη των παπικών οι οποίοι εισήγαγαν βαθμιαία δικές τους θεωρίες στα της Πίστεως.

Συνεπώς ο Βαρθολομαίος θα πρέπει να εξηγήσει πως αντιλαμβάνεται τη συμφιλίωση. 

Αν εννοεί, να επανέλθουν οι λατίνοι στις ορθές θέσεις, έχει δίκιο.

Αν εννοεί, να νερώσουμε το κρασί μας και τη Χριστιανική Πίστη όπως παρεδόθη και πορεύθηκε τους πρώτους αιώνες, μη γένοιτο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail