Ρήγμα ανάμεσα σε Μόσχα και Αγκυρα - «Σταματήστε περαιτέρω κινήσεις στη Συρία»

Freepen.gr - Η Τουρκία φαίνεται πως κινείται πλέον ανεξέλεγκτα στη Συρία ή τουλάχιστον πέραν της αρχικής έγκρισης που είχε λάβει.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σε ανακοίνωσή του εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία λόγ των κινήσεων τόσο των τουρκικών στρατευμάτων όσο και των υποστηριζόμενων από την Αγκυρα ισλαμιστικών ομάδων της αντιπολίτευσης βαθύτερα στο έδαφος της Συρίας, κάτι που μπορεί να επιδεινώσει περαιτέρω την στρατιωτική και πολιτική κατάσταση στη Συρία:

"Αυτό θέτει υπό αμφισβήτηση την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας" υπογραμμίζει η ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Καλούμε την Άγκυρα να απέχει από οποιαδήποτε ενέργεια τα οποία μπορεί περαιτέρω να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στη Συρία».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail