Νοτιοανατολική Τουρκία: Τρία ελικόπτερα ισχυρίζονται οι Κούρδοι αυτονομιστές ότι κατέρριψαν

Σε ανακοίνωσή του το HPG- στρατιωτική πτέρυγα του κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) αναφέρει ότι στις συγκρούσεις που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή του Χακάρι, Τσουκούρτζα, έχουν σκοτωθεί 10 Τούρκοι στρατιώτες και έχουν καταρριφθεί 3 ελικόπτερα τύπου Sikorsky.

Οι συγκρούσεις των Κούρδων αυτονομιστών με τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας ξεκίνησαν από τις 30 Αυγούστου, όταν άρχισε η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή του Χακάρι.

«Oι δυνάμεις μας τις πρωινές ώρες της 5ης Σεπτεμβρίου συγκρούσθηκαν με τις τουρκικές δυνάμεις γύρω από το λόφο Ναβάλ και περισσότεροι από 10 στρατιώτες σκοτώθηκαν. Ο εχθρός πήρε τους νεκρούς και τους τραυματίες από την περιοχή με δύο ελικόπτερα. Στις 4 Σεπτεμβρίου στην περιοχή Ερτούς σε σύγκρουση με τις δυνάμεις της Τουρκίας, σκοτώθηκε ένας αντάρτης», αναφέρει η κουρδική ανακοίνωση.

Συνεχίζει αναφέροντας ότι στις 5 Σεπτεμβρίου κατά τις ώρες 17:00 έως 17:30 οι Κούρδοι αυτονομιστές χρησιμοποιώντας οβιδοβόλα χτύπησαν 3 ελικόπτερα Sikorky. Κατόπιν ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε με το πυροβολικό την περιοχή, όπως σημειώνεται.

Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.
on 9:42 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

2010 Freepen.gr 2011 - BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.