Συνωμοσία της κυβέρνησης κατά του εαυτού της

Του Γιώργου Λακόπουλου

Αν πάρει κανείς τοις μετρητοίς τις δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων το κλίμα ευφορίας για την "επιτυχία" του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδεις ανατράπηκε, όχι γιατί το διαγωνιστικό αποτέλεσμα έβαλλε το πρόβλημα που περιείχε, αλλά γιατί "εκτυλίσσεται μια συνωμοσία ανατροπής της κυβέρνησης".

Αυτή καθ εαυτή η ιδέα ανατροπής μιας κυβέρνησης προβλέπεται στους κανόνες λειτουργίας της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Αυτή είναι η δουλειά της αντιπολίτευσης την όποια ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε εξαίρετα ως το 2015.

Συνεπώς αν κάποιοι θέλουν να πέσει η κυβέρνηση και να έλθει μια άλλη της αρεσκείας τους στη θέση της, γούστο τους και καπέλο τους και πάντως συνταγματικό δικαίωμα τους.

Η έννοια της "συνωμοσίας" υπάρχει σ' αυτή την υπόθεση. Αλλά είναι μια συνωμοσία που έχει εξυφάνει η κυβέρνηση για τον εαυτό της. Τουλάχιστον κάποια στελέχη της φαίνεται να έχουν συνωμοτήσει για την αδειοδότησης Καλογρίτσα.

Κατ αρχάς χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει. Όλοι απόρησαν για την επιδίωξη του συγκεκριμένου επιχειρηματία να γίνει καναλάρχης. Οι απορίες έγιναν έκπληξη μεγάτονων όταν προέκυψε ότι προσέφερε 52 εκατομμύρια ευρώ αυτή την επιδίωξη. Όταν μετά βίας και την τελευταία στιγμή –και λίγο αργότερα για την ακρίβεια– βρήκε τα τρία εκατομμύρια για να μετάσχει στο διαγωνισμό.

Ο επιχειρηματίας όμως επέμενε ότι έχει τα λεφτά – θα φανεί όταν έλθει η στιγμή να καταβάλει την πρώτη δόση που ισούται με το ένα τρίτο της προσφοράς του– αλλά και την οικονομική επιφάνεια να ανταποκριθεί στο μέγεθος το εγχειρήματος, κάτι που εξ ορισμού θα προέκυπτε από το "πόθεν έσχες" του.

Όταν ο έλεγχος αυτής της προϋπόθεσης έφερε στο προσκήνιο την χρησιμοποίηση της διαβόητης πλέον έκτασης στην Ιθάκη, αυτό που ανεδείχθη στην ουσία ήταν η συνωμοτική πλευρά της υπόθεσης "άδεια στον Καλογρίτσα".

Ο παραχωρητής της έκθεσης ανακοίνωσε ότι η έκταση του τα πιάνει τα λεφτά της. Μπορεί και να τα πιάνει. Αυτό θα προκύψει αν κάποιος πάει να την αγοράσει, κάτι που δεν μπορεί να γίνει πλέον. Αν παρ' όλα αυτά όμως δεχτούμε ότι αξίζει τόσα λεφτά τα πράγματα γίνονται χειρότερα για την κυβέρνηση.

Για την ακρίβεια μετείχε στον διαγωνισμό προς εμφανή ικανοποίησή της αν όχι και με παρότρυνσή της ένας αμφιλεγόμενος επιχειρηματίας που δεν είχε τις οικονομικές προϋποθέσεις και έσπευσε εκ των υστερών να εμφανίσει ότι τις καλύπτει δανειζόμενος κατ ουσίαν ξένα οικόπεδα.

Αυτό από μόνο του παραπέμπει σε συνωμοσία. Αφού όλοι ήξεραν ότι ο Καλογρίτσας δεν έχει τα λεφτά γιατί έπρεπε σώνει και καλά να πάρει άδεια; Τα ευκόλως εννοημένα παραλείπονται όπως ελάφων και οι παλιοί καθηγητές. Κάποιοι στο παρασκήνιο μεθόδευσαν την "καναλαρχοποίησή"(!) του με προσχηματικούς τρόπους και χαλαρή αντίληψη έλεγχου των προϋποθέσεων.

Το συμπέρασμα είναι ότι σ' αυτή την υπόθεση κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες πήγαν να δαγκώσουν περισσότερο από όσο μπορούν να μασήσουν και στην ουσία συνωμότησαν εναντίον της κυβέρνησης. Την έριξαν στην παγίδα που έστηνε για τους άλλους –κάνοντας χρήση του νομίμου δικαιώματος της να οργανώσει την δανειοδότηση.

Ήταν λάθος; Μάλλον όχι. Αν δούμε συνολικά τις κυβερνητικές δραστηριότητες καταλήγουμε σ' αυτό που λέει Κοέλιο: "Ένα λάθος που επαναλαμβάνεται περισσότερο από μία φορά είναι μια απόφαση".

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...