Ο Φίλης θέλει να "καταπιεί" την Εκκλησία: έχει συμβάλει στην ηθική έκπτωση της κοινωνίας - Απάντηση καταπέλτης της Αρχιεπισκοπής

Freepen.gr - Τραβά στα άκρα την κόντρα του (που μόνος ξεκίνησε) ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης με την Εκκλησία της Ελλάδας.

Με νεότερες δηλώσεις του ο υπουργός όχι μόνο δεν έριξε τους τόνους αλλά προχώρησε ένα βήμα παραπέρα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Contra ανέφερε:

«Το μάθημα των Θρησκευτικών δεν μπορεί να διδάσκεται κατηχητικά και προσηλυτιστικά» 

και προσέθεσε:

«Η Εκκλησία έχει συμβάλει στην ηθική έκπτωση της κοινωνίας. Με ποιο μέρος ήταν η Εκκλησία και που ήταν στη χούντα και στην κατοχή;»

Μάλιστα, σημείωσε ότι για αυτούς τους λόγους στη συνταγματική αναθεώρηση θα προωθηθεί ρύθμιση για ένα ουδετερόθρησκο κράτος.

Ωστόσο άμεση ήταν η απάντηση της Αρχιεπισκοπής, μέσω του εκπροσώπου Τύπου, Χάρη Κονιδάρη:

«Η μόνη απάντηση που αρμόζει σε όποιον υβρίζει ή συκοφαντεί την εκκλησία είναι το ίδιο της το έργο για τους πλέον αδυνάμους για τις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας πέρα από κάθε διάκριση και για αυτούς του οποίους απευθύνονται πολλοί με πολλά λόγια και κανέναν λόγο»
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail