Έρχονται νέες αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας - Ποιοι θα πληρώσουν τη νύφη

Freepen.gr - Χρήματα δεν υπάρχουν και ως συνήθως στο στόχαστρο μπαίνουν οι συνήθεις ύποπτοι που δεν μπορούν να ξεφύγουν. Ως εκ τούτου κυκλοφορούν σενάρια για νέα αύξηση των τελών κυκλοφορίας βάσει των οποίων το υπουργείο Οικονομικών επιζητά να διασφαλίσει για τα Δημόσια Ταμεία ποσό της τάξης του € 1,1 δις.

Η κεντρική ιδέα είναι η μεταφορά των φορολογικών βαρών από τα παλαιότερα οχήματα υψηλού κυβισμού στα νεότερα οχήματα μικρού κυβισμού.

Συγκεκριμένα εξετάζεται ο υπολογισμός των τελών κυκλοφορίας με κριτήριο τις εκπομπές ρύπων  και για όσα οχήματα έχουν κυκλοφορήσει από την 1η Ιανουαρίου 2007 και μετά. 

Σήμερα ο υπολογισμός των τελών κυκλοφορίας με τους ρύπους γίνεται για τα οχήματα που έχουν κυκλοφορήσει από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά, ενώ για τα παλαιότερα οχήματα τα τέλη υπολογίζονται με βάση τον κυβισμό και το έτος πρώτης κυκλοφορίας.

Μια τέτοια ταλλαγή θα φέρει επιβαρύνσεις για οχήματα ηλικίας έως 9 ετών.

Επιπρόσθετα εξετάζονται νέες κλίμακες υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας για τα οχήματα που τα τέλη τους υπολογίζονται με βάση του εκπεμπόμενους ρύπους CO2, με αύξηση του ποσού ανά γραμμάριο για τα οχήματα που εκπέμπουν πάνω από ένα όριο (π.χ. πάνω από 150 γραμμάρια)
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...