Το Χαλέπι έγινε ο εφιάλτης του Κέρι - Απειλούν τους πάντες οι ΗΠΑ - Επιστράτευσαν τα φερέφωνα σε Βατικανό κι ΟΗΕ

Στρατής Μαζίδης

Για δεύτερη συνεχή μέρα συνεχίστηκε το αμόκ στις ΗΠΑ εξαιτίας των επιτυχημένων πολεμικήν επιχειρήσεων της Συριακής και Ρωσικής Πολεμικής μηχανής στο Χαλέπι.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έφτασαν στο σημείο σύμφωνα με το Reuters να χαρακτηρίσουν τους βομβαρδισμούς στο κατεχόμενο Χαλέπι ως δώρο στο Ισλαμικό Κράτος.

Κι ενώ η Μόσχα δηλώνει πως συνεχίζει τον πόλεμο σε βάρος των τρομοκρατών στη Συρία, οι ΗΠΑ αναζητούν τρόπο να αντιδράσουν.

Παράλληλα Ρώσοι αξιωματούχοι πέρασαν στην αντεπίθεση δηλώνοντας ότι η Ουάσινγκτον υποστηρίζει την τρομοκρατία ενώ κάλεσαν τις ΗΠΑ μετά τις δηλώσεις Κίρμπι περί πιθανών επιθέσεων σε ρωσικούς στόχους/εδάφη να αποσαφηνίσουν τι εννοούν, αν και όλοι το φανταζομαστε.

Από την πλευρά του ο αμερικανός ΥΠΕΞ, Τζον Κέρρυ χαρακτήρισε παράλογες τις όποιες συνομιλίες όσο Ρωσί-Συρία βομβαρδίζουν το Χαλέπι  συμπληρώνοντας πως οι ΗΠΑ βρίσκονται στο όριο πριν διακόψουν τις διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα.

Την ίδια στιγμή ο ΟΗΕ και ο Staffan de Mistura που τόσα χρόνια δε βλέπει τι γίνεται στο κατεχόμενο Χαλέπι κάνει λόγο για ανθρωπιστική καταστροφή και σημειώνει πως είναι δύσκολο να υπάρχουν συνομιλίες ενώ πέφτουν βόμβες.

Τέλος επιστρατεύθηκε και ο αρχηγός του Βατικανό, πάπας Φραγκίσκος, του οποίου οι προκάτοχοι είτε έκαναν Σταυροφορίες είτε διέταζαν τους Ουστάσι στο Β' ΠΠ να τυφλώνουν τους Ορθόδοξους Σέρβους, να δηλώσει πως αυτοί που βομβαρδίζουν το Χαλέπι πρέπει να απαντήσουν στο Θεό.

Πολλοί θα πρέπει για πολλά να απαντήσουν στο Θεό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail