Αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης και θέτει θέμα για τα ελληνικά νησιά ο Ερντογάν

Freepen.gr - Ευθεία απειλή για τα ελληνικά νησία από τον τούρκο πρόεδρο Ερντογάν ο οποίος αμφισβητεί ανοικτά τη Συνθήκη της Λωζάνης με την οποία οριοθετήθηκε η σύγχρονη Τουρκία .

Συγκεκριμένα σε ομιλία του στους περιφερειακούς διοικητές της Τουρκίας υπαινίχθηκε πως η Τουρκία ζημιώθηκε από την συμφωνία του 1923 όταν όλοι γνωρίζουμε ότι τα πήρε κυριολεκτικά όλα όπως πχ την ανατολική Θράκη:

«Το 1920 μας έδειξαν τη Συνθήκη των Σεβρών για να μας πείσουν το 1923 για τη Συνθήκη της Λωζάννης. Και κάποιοι προσπάθησαν να μας το παρουσιάσουν αυτό ως νίκη.

Με τη Συνθήκη της Λωζάννης δώσαμε στους Έλληνες τα νησιά, που αν φωνάξεις από τις ακτές του Αιγαίου, θα ακουστείς απέναντι. Είναι αυτό νίκη;»

Και συμπλήρωσε:

«Όσοι έκατσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη Λωζάννη, δεν εκμεταλλεύτηκαν τη συνθήκη αυτή. Και επειδή αυτοί δεν την εκμεταλλεύτηκαν, δυσκολευόμαστε σήμερα εμείς».

Ο Ερντογάν επιχείρησε μάλιστα έναν παραλληλισμό εκείνης της εποχής με την πρόσφατη απόπειρα πραξικοπήματος:

«Αν αυτό το πραξικόπημα πετύχαινε, θα βρισκόμασταν σε μια κατάσταση ανάλογη με εκείνη της Συνθήκης των Σεβρών» κατέληξε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail