Ραγδαίες εξελίξεις - Συρία: Θα καταρρίψουμε κάθε τούρκικο αεροσκάφος το οποίο θα παραβιάσει τον εναέριο χώρο μας

Freepen.gr - Ο Αραβικός στρατός της Συρίας (ΣΣΣ) εξέδωσε επίσημη προειδοποίηση προς τις Τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις για συνεχείς παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Συρίας και της έλλειψης επικοινωνίας τους με τη Δαμασκό.

Σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας της Συρίας, κάθε τουρκικό αεροσκάφος που εισέρχονται στον εναέριο χώρο της Συρίας, χωρίς προηγούμενη έγκριση θα καταρρίπτεται από τη συριακή αεράμυνα ενώ υπάρχει το προηγούμενο της κατάρριψης του τουρκικού F4 το 2012.

Αυτή η προειδοποίηση προς τις τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις έρχεται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Συριακής Αεράμυνας ότι κατέρριψε ένα μαχητικό κι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος του Ισραήλ.

Οι σχέσεις μεταξύ Αγκυρας και Δαμασκού φαινόταν ότι έβαιναν προς βελτίωση μετά τη ρωσική διαμεσολάβηση τον Αύγουστο. Ωστόσο, η εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία περιπλέκει την κατάσταση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail