Οι Αμερικανοί «αποχωρούν» και τα...«εγκαταλείπουν» στους Ρώσους!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε στα τουρκικά ΜΜΕ το δημοσίευμα της γνωστής αμερικανικής εφημερίδας, Washington Post, σύμφωνα με το οποίο η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να μειώσει τις δραστηριότητες των μυστικών υπηρεσιών σχετικά με πολεμικά θέματα, να υποβαθμίσει την λεγομένη ρωσική απειλή και να συνεργαστεί στενότερα με τους Ρώσους στους οποίους αφήνει την πρωτοβουλία σε μια σειρά, (δαπανηρών), σημαντικών θεμάτων.

Όπως αναφέρεται, ανατίθεται ντεφάκτο στην Ρωσία πιο ενεργός ρόλος σε μια σειρά σημαντικών διεθνών θεμάτων τα οποία πλέον η Αμερική δεν δύναται να τα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς.

Ένας σημαντικός λόγος για αυτή την εντυπωσιακή εξέλιξη, όπως αναφέρεται, εκτός από την οικονομική διάσταση είναι και ο ηλεκτρονικούς πόλεμος. Τον τελευταίο καιρό οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν δεχτεί μια σειρά ηλεκτρονικών επιθέσεων από μη προσδιορισμένες πηγές, οι οποίες επέφεραν μεγάλα πλήγματα στην γενικότερη παρουσία και δραστηριότητα τους.

Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε, σύμφωνα με δήλωση ανωτάτου εκπροσώπου των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, να ανατεθεί στην ρωσική πλευρά πιο ενεργός ρόλος στην αντιμετώπιση διαφόρων διεθνών κινδύνων για την διεθνή ειρήνη και κυρίως στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Σίγουρα η σημαντική αυτή εξέλιξη, αν επαληθευτεί, θα έχει καταλυτικές συνέπειες σε πολλά θέματα και θα είναι άλλη μια επιβεβαίωση της αναδυόμενης δυναμικότητας του ρωσικού παράγοντα στις διεθνείς εξελίξεις.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...