«Εκεχειρία τέλος - Οι τρομοκράτες αποκαλύφθηκαν»

Στρατής Μαζίδης

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων στη Δαμασκό ανακοίνωσε τη λήξη της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός απόψε στις 1900 τοπική ώρα.

Η ανακοίνωση υπογραμμίζει πως η εκεχειρία υποίθεται ότι θα έδινε μια ευκαιρία να σταματήσει η αιματοχυσία, αλλά οι ισλαμιστικές οργανώσεις έκλεισαν τα μάτια μη τηρώντας ούτε έναν από τους όρους της συμφωνίας.

Το Γ.Ε. κάνει λόγο για περισσότερες από 300 παραβιάσεις σε αυτά τα ελάχιστα 24ωρα καταγγέλλοντας επιθέσεις σε περιοχές αμάχων και θέσεις του συριακού στρατού με αποτέλεσμα το θάνατο δεκάδων ανθρώπων.

Η ανακοίνωση υπογραμμίζει πως οι τρομοκράτες εκμεταλλεύθηκαν την εκεχειρία για να μετακινήσουν δυνάμεις και οπλισμό σε κατοικημένες περιοχές και θέσεις του στρατού, ιδίως σε Χαλέπι, Χάμα και Κουνέιτρα.

Το Γ.Ε. μιλά για ξεκάθαρα πλέον στοιχεία διασύνδεσης των διάφορων εξτρεμιστικών ομάδων μεταξύ τους οι οποίες δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον να τερματίσουν τις εχθροπραξίες και τα βάσανα του συριακού λαού.

Ο στρατός από την πλευρά του ξεκαθαρίζει ότι έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να ευδοκιμήσει η λήξασα συμφωνία.

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις μας στη Freepen.gr, όχι γιατί διαθέτουμε προφητικό χάρισμα αλλά επειδή δε διακρίνονται όλα τα μέρη της συμφωνίας για την αξιοπιστία τους. Αυτή τη φορά χρειάστηκαν λίγα μόνο 24ωρα για να το αντιληφθούν σε Δαμασκό και Μόσχα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail