Η κυβέρνηση "καταργεί" την πρωινή προσευχή στα σχολείο με τον εξυπνότερο τρόπο

Του Στρατή Μαζίδη

Ήταν το απόγευμα της Κυριακής όταν το greekteachers.gr εντόπιζε τη μη αναφορά στην πρωινή προσευχή στη φετινή εγκύκλιο του υπουργείο παιδείας προς τα σχολεία σε σχέση με πέρυσι.

Η σχετική είδηση έπαιξε στη Freepen.gr (σχετικό άρθρο) αλλά και σε άλλες ιστοσελίδες όπως πχ το newsbomb.gr. Σε πρώτη φάση λοιπόν επετεύχθη χάρη στο διαδίκτυο η ανάδειξη της ύποπτης αυτής κίνησης που βάζει την αρχή της κατάργησης της πρωινής προσευχής στα σχολεία των οποίων η φυσιογνωμία αλλάζει δραματικά και σε λίγα χρόνια από σήμερα θα έχει έντονο μουσουλμανικό στοιχείο.

Ωστόσο η ανάδειξη της είδησης και ο ντόρος δεν είχαν το επιθυμητό αποτελέσμα. Η Εκκλησία της Ελλάδος, βυθισμένη στο συνήθη λήθαργό της όσον αφορά την ανώτερη ιεραρχία, επαναπαύεται πάνω στο ΠΔ, καθησυχάζει όσους ανησύχησαν και οι οποίοι τώρα στοχοποιούν τα "βοθροsites", την "παραπληροφόρηση" κτλ.

Πολύ ωραία. Αφού το είπε η Ιεραρχία, η κοιμωμένη των τελευταίων 7 ετών, ας πέσουμε πάλι να πλαγιάσουμε.

Το γεγονός ότι έχεις μια κυβέρνηση αντι-χριστιανική, η οποία ήδη αλλάζει εντελώς το μάθημα των θρησκευτικών, έχει γνωστές θέσεις στα θέματα αυτά και ήδη απαλείφει μια φράση από τη φετινή εγκύκλιο, για κάποιους δεν αποτελεί σημείο ανησυχίας. Υπάρχει ένα ΠΔ και είμαστε ήσυχοι. Κανείς δεν αντιλαμβάνεται ότι μπήκαν, ή μάλλον βγήκαν τα θεμέλια ώστε να καταργηθεί η πρωινή προσευχή (την οποία άλλωστε όποιος δεν ήθελε, δεν παρακολουθούσε).

Μπράβο πάντως στην κυβέρνηση. Τελείωσε τα θρησκευτικά, πήρε το ρίσκο στην προσευχή και της βγήκε. Βγήκε η εγκύκλιος, τσιμπήσαμε εμείς αλλά οι παραπάνω, αυτοί που θα έπρεπε πρώτοι να το έχουν βρει και ξεσηκωθεί, όχι απλά κοιμούνται αλλά καταφέρονται και εναντίον όσων ανέδειξαν το γεγονός. Ο κόσμος που του αρέσει να μην παιδεύεται, επαναπαύθηκε. Η κυβέρνηση όμως πέτυχε να βάλει την αρχή της κατάργησης της προσευχής, αρχικά εξαφανίζοντάς τη στα χαρτιά και "ξοδεύοντας" ένα μέρος του όποιου ντόρου θα προκαλείτο. 

Όταν του χρόνου πάλι δε θα υπάρχει η αναφορά στην προσευχή, η φασαρία θα είναι μικρότερη σε σύγκριση με φέτος και όταν ξεριζωθεί εντελώς, ούτε γάτα ούτε ζημιά. Άλλωστε έχουμε και μια κυβέρνηση που ορισμένες έννοιες όπως ειλικρίνεια, μπέσα, να εννοούμε ότι λέμε, τις έχει ευτελίσει εντελώς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail