«Μετρημένες οι ημέρες» της Μέρκελ – Η «σιδηρά φράου» πολιτικά τελειωμένη

Έπειτα από το καταστροφικό αποτέλεσμα των εκλογών στο Μεκλεμβούργο Δυτική Πομερανία, είναι σαφές ότι «η Άνγκελα Μέρκελ έφθασε στο απόγειό της», δήλωσε στο Spiegel online ο αντιπρόεδρος του συγκυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD) Ραλφ Στέγκνερ, υπονοώντας ότι οι μέρες της είναι μετρημένες.

Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, συνεχίζονται παράλληλα οι επικρίσεις πολιτικών των συντηρητικών και κεντρώων γερμανικών κομμάτων κατά της καγκελαρίου.

Ο κ. Στέγκνερ δήλωσε ότι έπειτα από το καταστροφικό εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, είναι πιθανόν η κ. Μέρκελ να αναγκασθεί να εγκαταλείψει την υποψηφιότητά της για την καγκελαρία στις βουλευτικές εκλογές του 2017, ανοίγοντας τον δρόμο για τον Χορστ Ζεεχόφερ, πρόεδρο της βαυαρικής Χριστιανικής Κοινωνικής Ενωσης (CSU), μόνιμου εταίρου των κεντροδεξιών Χριστιανοδημοκρατών.

«Ιστορικά, η CDU υπήρξε πάντοτε ανηλεής προς τους καγκελαρίους, όταν είχε την αίσθηση ότι επίκειται μαζική απώλεια εδρών», προειδοποίησε ο κ. Στέγκνερ.

Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.
on 2:18 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

2010 Freepen.gr 2011 - BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.