Η Μόσχα προειδοποιεί ανοικτά με διαμελισμό της Ουκρανίας

Στρατής Μαζίδης

Εάν οι ουκρανικές αρχές, αντί να επικεντρωθούν στην εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ, συνεχίσουν την επιθετική ρητορική εναντίον της Ρωσίας, προκειμένου να συνεχίζουν την καταπίεση και τις διακρίσεις σε βάρος του ρωσόφωνου πληθυσμού, τότε οι ρωσικές αρχές θα αναγκαστούν να προχωρήσουν στο διαμελισμό της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας.

Αυτό ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα, ο πολιτικός αναλυτής Αλεξέι Τσεσνάκοφ, επικεφαλής του Κέντρου Current Politics και επί σειρά υψηλός κρατικός αξιωματούχος την περίοδο 2001-2008.

«Εάν η Ευρώπη δεν εντείνει τις πιέσεις στο Κίεβο - τότε είναι πιθανή μια ανάκαμψη των εχθροπραξιών. Για τη Ρωσία, είναι θεμελιώδης η αρχή της εφαρμογής των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί στο Μινσκ στις 12 Φεβρουαρίου 2015. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι η δημοκρατία του Donbass θα έχει αυτόνομο καθεστώς» σημειώνει ο Τσεσνάκοφ και συνεχίζει:

"Ως εμπειρογνώμονας, μπορώ να δω τι συμβαίνει στην ίδια την Ουκρανία. Εάν η Ουκρανία συνεχίσει να αυξάνει την επιθετική ρητορική σε σχέση με τη Ρωσική Ομοσπονδία, ώστε να θεωρηθούν οι ρωσόφωνοι ως εχθροί, εάν ψηφιστούν σκληροί νόμοι απέναντι στους ρωσόφωνους, τότε, φυσικά, τη Ρωσία, κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να απαιτήσει στην πραγματικότητα με οποιοδήποτε μέσο, ​​τη διάλυση της Ουκρανίας και τη μετατροπή της σε ένα ομοσπονδιακό κράτος, ένωση κρατών, ή ακόμη και σε διάφορα ανεξάρτητα κράτη.

«Εάν συνορεύετε με ένα κράτος όπου η εξουσία προσαρμόζει την κοινωνία σε επιθετική ρητορική έναντι του γείτονα και υπό αυτές τις συνθήκες ζουν 40 - 42.000.000 άνθρωποι - δεν μπορείς να παραμείνεις σιωπηλός» συμπληρώνει ο Τσεσνάκοφ.

Επίσης επέστησε την προσοχή στη δημοσίευση άρθρων του συμβούλου τύπου του Ουκρανού Προέδρου, Βλαντιμίρ γκρμπούλινα, όπου "περιγράφει την ιδεολογία ενός μελλοντικού πολέμου μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας" σημειώνοντας πως δεν είναι το πρώτο κείμενο του ανθρώπου αυτού με αντίστοιχο περιερχόμενο. 

Ο Τσεσνάκοφ εκτιμά πως αν προκύψουν στοιχεία ότι η Ουκρανία ετοιμάζεται για πόλεμο, τότε η Ρωσία δεν μπορεί να κάθεται και να περιμένει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail