Οι Τίγρεις έφθασαν στο Χαλέπι με εντολή να κατασπαράξουν τα "άγρια θηρία"

Freepen.gr - Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι μεγάλος αριθμός στρατιωτών των Δυνάμεων του Τίγρη έχουν αναπτυχθεί στην αεροπορική βάση του Κουβέιρες στο ανατολικό Χαλέπι με σκοπό να πραγματοποιήσουν μεγάλη επίθεση σε βάρος θέσεων της ISIS στα βορειοανατολικά τμήματα της επαρχίας.

Οι Τίγρεις είχαν αναπτυχθεί προηγουμένως στο νότιο Χαλέπι και τη βόρεια Χάμα, ωστόσο η παρουσία τους κρίνεται απαραίτητη για την επιχείρηση απελευθέρωσης της Al-Bab, που αποτελεί προπύργιο της ISIS στην επαρχία.

Ωστόσο φαίνεται στην al-Bab θα έχουμε μια άλλη μάχη καθώς ο τουρκικός στρατός ενισχύει τις δυνάμεις του στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπίου στα πλαίσια της τρίτης φάσης της επιχείρησης Ασπίδα του Ευφράτη με εμπροσθοφυλακή τζιχαντιστικές ομάδες.

Πηγές του πρακτορείου Φαρς αναφέρουν πως χιλιάδες τούρκοι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα με τη Συρία ενώ έχει σταλεί στρατιωτικός εξοπλισμός στους ισλαμιστές του FSA για να καταλάβουν την al-Bab.
Η κούρσα για την al-Bab ξεκινά. Εν προκειμένω τίθενται βασικά ερωτήματα:

- θα υπάρχει μάχη ανάμεσα σε FSA και ISIS ή θα δούμε μια επανάληψη των όσων έγιναν στην Τζαραμπλούς;

- Τι θα συμβεί αν ο συριακός στρατός φτάσει πρώτος στην al-Bab καθώς βρίσκεται πιο κοντά;

- Τι θα πράξουν οι Κούρδοι αφού ο στόχος της ένωσης των τριών καντονιών τους καθίσταται πια επισφαλής;

Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.
on 9:14 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

2010 Freepen.gr 2011 - BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.