Τζιχαντιστές καίνε κτίρια και φωνάζουν "Αλλάχ Ακμπάρ" στη Συρία! Καλέ ποια Συρία; Η ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΕΙΝΑΙ!

Του Στρατή Μαζίδη

Πλέον είναι πολύ αργά, όχι για δράση αλλά ακόμη και για δάκρυα. Περάσαμε ανεπιστρεπτί αυτό που προσδιορίζουμε ως πρόληψη ή αποτροπή. Φωνάζαμε, τα υποδεικνύαμε από χρόνια με κίνδυνο να μας επικολλήσουν ετικέττες αλλά μάταια.

Τώρα λοιπόν ο εχθρός, ναι ο εχθρός είναι εντός των πυλών. Εξαθλιωμένος, πεινασμένος από κάθε άποψη, εξαγριωμένος λόγω του εγκλεισμού του και με τη θρησκεία του να του υπενθυμίζει πως βρίσκεται ανάμεσα σε άπιστους. Μια θρησκεία στην οποία ο αποκεφαλισμός και η ατίμωση είναι όχημα σωτηρίας.

Οι πρόσφυγες, αυτοί που έφυγαν για να γλυτώσουν από έναν πόλεμο, δε δημιουργούν πολεμικές συνθήκες στους τόπους καταφυγής τους. Δε βάζουν φωτιές και δε χαμογελούν σαρδόνια όπως ο "κύριος" της φωτογραφίας.
Είμαι βέβαιος ότι αν ετοίμαζα ένα κείμενο παρουσιάζοντας τις φωτογραφίες από τη Μόρια με τα σχετικά βίντεο σημειώνοντας ότι είναι από τη Χάμα της Συρίας, όπου πχ οι ορδές της τζιχάντ πυρπολούν εγκαταστάσεις φωνάζοντας "αλλάχ ακμπάρ" θα με πιστεύατε.

Ωστόσο δεν είναι η Συρία. Είναι η Λέσβος της Μυτιλήνης, της Καλλονής και του "ούζο 12".

Τις δομές που πυρπολεί η ισλαμική εκδοχή του ρωμαιοφασίστα Νέρωνα, τις έχουμε πληρώσει όλοι εμείς. Είναι μέρος των 2 δις, του ενός ακόμη σχεδόν ΕΝΦΙΑ, που μας έχουν στοιχίσει.

Η ήρεμη Μυτιλήνη ζει υπό κατοχή. Τα σχολεία έμειναν κλειστά. Ο κόσμος φοβάται. Οι μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες, διότι ελάχιστοι είναι οι Σύριοι πρόσφυγες, συνιστούν απειλή. Και δε μιλάμε για τα γυναικόπαιδα αλλά εκείνους τους νεαρούς. Αρχίζουν να αντιλαμβάνονται πλέον πως όποια ώρα θέλουν μπαίνουν και όποια ώρα θέλουν βγαίνουν από τα Αουσβιτς στα οποία τους έστειλε η κ. Τασία ενώ τους καλούσε να έρθουν να λιαστούν.

Τις αστοχίες και τις ανοησίες θα τις πληρώσουμε πολύ ακριβά. Όπως και τις ιδεοληψίες όχι μόνο των ψευδοαριστερών αλλά και των κουστουμάτων έγκυρων και έγκριτων ότι δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες διότι δεν υπάρχουν λαθραίες ψυχές. Και ποιος μίλησε για ψυχές κύριε έγκριτε και έγκυρε που έψεγες από το μικρόφωνό σου όποιον τους αποκαλούσε έτσι; Ομοίως δεν υπάρχουν  λαθρεπιβάτες, λαθρέμποροι, λαθροκυνηγοί κ.ο.κ.

Οι αφγανοί, οι πακιστανοί, οι μπαγκλαντεσιανοί, οι αλγερινοί, οι μαροκινοί κτλ, είτε αρέσει είτε όχι είναι λαθρομετανάστες, στις δε χώρες καταγωγής τους το αντίστοιχο αδίκημα προβλέπει εξοντωτικές ποινές.

Από την άλλη η Λέσβος αλλά και άλλες περιοχές (όχι όλες) δικαίως πλέον θα ζήσουν τις επιλογές τους. Το Σεπτέμβριο του 2015 με τις καραβιές να έρχονται διαρκώς και το πρόβλημα να έχει γίνει ήδη εμφανές, ο κυβερνών ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν καταποντιζόταν αλλά κέρδιζε έστω και με μικρή διαφορά. Είναι οι ίδιοι που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ μετά τα Ιμια.

Με άλλα λόγια επιβράβευσαν την κυβερνητική πολιτική και στο μεταναστευτικό. Δεν τους προβλημάτιζαν οι βάρκες μιας χρήσης που προσέγγιζαν στις ακτογραμμές του νησιού. Τώρα γιατί διαμαρτύρονται; Και τι να ψήφιζαν; Δεκάδες ψηφοδέλτια μας μοιράζονται κάθε φορά, ας διάλεγαν ένα άσχετο.

Διότι τώρα, και καθώς κάλπη όμως δε φαίνεται στον ορίζοντα ούτε το κράτος ασχολείται, θα κληθούν να ζήσουν τον εφιάλτη τους. Όπως το να τρέχουν εκατοντάδες στους δρόμους, να πυρπολούν και να φωνάζουν "αλλάχ ακμπάρ". Και αυτό είναι το λιγότερο. Μπορούν να κάνουν και άλλα.

Εν κατακλείδι το στοίχημα της πρόληψης/αποτροπής χάθηκε. Αμφιβάλλω αν μπορούσε να κερδίσουμε εκείνο του να σώσουμε ό,τι μπορούμε.

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...