Κύπρος καλεί Ρωσία για εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της

«Είναι διακαής η επιθυμία μας για συμμετοχή της Ρωσίας στην ανάπτυξη των οικοπέδων...», δηλώνει ο πρέσβης στη Μόσχα κ. Κασουλίδης

Επιμέλεια: Χρήστος Μιχάλαρος

Το μεγάλο ενδιαφέρον της Κύπρου για προσέλκυση ρωσικών εταιριών έτσι ώστε αυτές να συμμετάσχουν στην ανάπτυξη και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου, εξέφρασε ο Πρέσβης της Κύπρου στη Ρωσία Γιώργος Κασουλίδης.

Όπως ανέφερε ο κ. Κασουλίδης μιλώντας σε δημοσιογράφους και όπως δημοσιεύει το ρωσικό Sputnik, η Κύπρος έχει εισέλθει ήδη στο στάδιο της προετοιμασίας για την εμπορική εκμετάλλευση των αποθεμάτων της σε υδρογονάνθρακες, με τα πρώτα σχέδια για εξαγωγές να προσδιορίζονται γύρω στο 2020-2023, αν όχι νωρίτερα.

Σημείωσε, δε, ότι υπάρχουν ενδείξεις για μεγαλύτερα κοιτάσματα από αυτά που είναι ήδη γνωστά.

«Είναι διακαής η επιθυμία μας για συμμετοχή της Ρωσίας στην ανάπτυξη των οικοπέδων. Ελπίζουμε ότι οι ρωσικές εταιρίες θα συμμετάσχουν στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων, οι οποίες βρίσκονται στην κυπριακή ΑΟΖ. Θα ήταν πολύ χρήσιμο στο να εξασφαλιστούν οι ισορροπίες στην περιοχή», τόνισε.

Τον Αύγουστο, η Κύπρος υπέγραψε συμφωνία με την Αίγυπτο για τη δημιουργία υποθαλάσσιου αγωγού αερίου, ενώ αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για τη σύναψη συμφωνιών εξαγωγής αερίου σε Ισραήλ, Ιορδανία και Λίβανο.

Εξάλλου, ο Ρώσος Πρέσβης στην Κύπρο έχει κατά καιρούς εκφράσει το ενδιαφέρον του για συμμετοχή της χώρας του στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της χώρας μας μέσω εταιριών εκμετάλλευσης φυσικού αερίου, γεγονός που μαρτυρά ένα αμφίδρομο ενδιαφέρον που δεν αποκλείεται να φέρει νέες συγκλήσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, με φόντο τις γεωπολιτικές ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...