Νέα τεχνολογία θα κάνει τα ρωσικά υποβρύχια...αόρατα!


Freepen.gr - Τα ρωσικά υποβρύχια πρόκειται να εξοπλιστούν με μιας νέας τεχνολογίας επιστρωμένη κεραία η οποία θα μπορούσε να παρακολουθήσει και να νοθεύσει τα σήματα που εκπέμπονται από σόναρ του εχθρού.

Η νέα εφεύρεση, που αναπτύχθηκε από OceanPribor Concern και το Ερευνητικό Κέντρο Krylov υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Advanced Research Projects, είναι ουσιαστικά μια μεμβράνη πολυμερούς και έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει ολόκληρο το κύτος του υποβρυχίου. Αυτές οι νέες κεραίες αναμένεται να εγκατασταθούν τόσο στα επόμενης γενιάς υποβρύχια όσο και στα σε αυτά που σήμερα ανήκουν στο Ρωσικό Στόλο.

Μια πηγή στο Υπουργείο Άμυναw που μετέχει στο σχέδιο ανάπτυξης της νέας κεραίας είπεστη  ρωσική εφημερίδα Izvestia ότι το έργο προχωρά όπως έχει προγραμματιστεί, και ότι οι δοκιμές αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα.

«Μιλάμε για μια μεμβράνη πολυμερούς με βάση το μόλυβδο, το τιτάνιο και οξείδια ζιρκονίου που μπορούν να απορροφήσουν και να μεταδώσουν ένα σήμα. Ουσιαστικά, αυτή η επικάλυψη μετατρέπει ολόκληρο το κύτος του υποβρυχίου σε ένα σόναρ».

Το σχέδιο με την ονομασία Korsas χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Advanced Research Projects, η OceanPribor έχει αναλάβει το σχεδιασμό των κεραίων και των αισθητήρων, και το Κέντρο Ερευνών Krylov εργάζεται πάνω στην επίστρωση της κεραίας στο εξωτερικό περίβλημα των υποβρυχίων».

Η αρχή λειτουργίας της νέας κεραίας είναι αρκετά απλή: η μεμβράνη συλλαμβάνει ένα σήμα σόναρ, το αναλύει, τοδιαστρεβλώνει και στη συνέχεια το στέλνει πίσω. Σύμφωνα με την παραπάνω πηγή, η έρευνα και η ανάπτυξη της νέας κεραίας αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2017.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail