Αρχή διάλυσης της ΕΕ από το Ισλάμ - Το "Λουξεμβούργο" ζητά την αποπομπή της Ουγγαρίας λόγω φράκτη

Στρατής Μαζίδης

Ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Ασελμπορν ζητά την αποπομπή της Ουγγαρίας από την ΕΕ, τονίζοντας ότι η πολιτική της είναι αντίθετη με τις αξίες της Ενωσης, σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική "Die Welt" .

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε το γεγονός ότι οι θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ παραβιάζονται μαζικά από τις χώρες, δηλαδή η Ουγγαρία, οι οποίες κατασκευάζουν εμπόδια κατά των προσφύγων του πολέμου, περιορίζουν την ελευθερία του Τύπου και την ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας, θα πρέπει να αποπέμπονται προσωρινά ή οριστικά από την ΕΕ».

Ο Ασελμπορν δήλωσε ότι η πολιτική της Ουγγαρίας κατά των μεταναστών είναι επικίνδυνη. Σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα δεν είναι μακριά από το να δώσει εντολή να ανοίξουν οι συνοριοφύλακες πυρ εναντίον όσων προσπαθούν να διασχίσουν το φράχτη στα σύνορα.

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, δήλωσε ότι αν η απόφαση να ενταχθεί η Ουγγαρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση επρόκειτο να ληφθεί σήμερα, η Βουδαπέστη δε θα είχε καμία τύχη.

Στα τέλη Αυγούστου, η Βουδαπέστη ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την κατασκευή ενός φράχτη στα σύνορα με τη Σερβία. 

Ωστόσο αυτό που προκαλεί έκπληξη και για αυτό χρησιμοποίησα τα "" στον τίτλο, είναι ότι επιστρατεύεται το Λουξεμβούργο για να ζητήσει την αποπομπή της Ουγγαρίας και όσων τυχόν ακολουθήσουν παρόμοιες πολιτικές. Πλην όμως το Λουξεμβούργο δρα από μόνο του ή βρίσκεται κάποιος άλλος από πίσω;

Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.
on 11:36 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

2010 Freepen.gr 2011 - BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.