Στην προσπάθειά τους να μαζέψουν λεφτά αυτογελοιοποιούνται, παραλογίζονται και καταστρέφουν

George Billinis
Με πήρε τηλέφωνο να μου εξιστορίσει τον πόνο του.

Πριν από ένα μήνα τον ειδοποίησαν να περάσει από την εφορία δι υπόθεσιν του. Πήγε. Τον ενημέρωσαν ότι ο ΑΦΜ του ήταν ανάμεσα στους "ύποπτους" για φοροδιαφυγή και διακίνηση μαύρου χρήματος. Υπέστη έλεγχο. Ανοίχτηκε το σύνολο των λογαριασμών του και προέκυψε ότι από το 2004 μέχρι το 2010 οι ετήσιες καταθέσεις του εμφανίζονταν ιδιαίτερα αυξημένες σε σχέση με τα δηλούμενα εισοδήματα του. Το φύλο ελέγχου του καταλόγιζε περίπου 5.000.000 αδήλωτα εισοδήματα. Του επέβαλαν φορολόγηση με την κλίμακα που ίσχυε κάθε φορολογικό έτος και τα αναλογούντα πρόστιμα. Του ζητούν να πληρώσει 2.900.000 !!! Εναλλακτικά για να έχει δικαίωμα προσφυγής στα φορολογικά δικαστήρια οφείλει να αποδώσει πρώτα το 50% του καταλογισθέντος ποσού. Δηλαδή 1.450.000 !!!

Πήγε να τρελαθεί. Όλα τα διαθέσιμα του ανέρχονται στο ύψος των 200.000 ευρώ. Πώς είναι δυνατόν να "ανακαλύπτει" η εφορία πρόσθετο εισόδημα κάπου ενός εκατομμυρίου τον χρόνο; Ο λογιστής του, αφού μελέτησε τα συνημμένα στοιχεία στα φύλλα ελέγχου και καταλογισμού, τον "διαφώτισε". Ο φίλος είχε τα χρήματα του σε τραπεζική προθεσμιακή κατάθεση. Κάθε φορά που η προθεσμιακή του έληγε και έβρισκε υψηλότερο επιτόκιο σε άλλη τράπεζα, αναλάμβανε τα χρήματα και τα μετέφερε σε εκείνη. Με τον τρόπο αυτό εμφανιζόταν ως συνολικές ετήσιες καταθέσεις στους διάφορους λογαριασμούς του το σύνολο των ετήσιων επανακαταθέσεων του ίδιου ποσού. Το γύρισμα δηλαδή των ίδιων χρημάτων 4-6 φορές το χρόνο. Το γεγονός ότι την ίδια ημέρα της εκάστοτε κατάθεσης προηγείτο μία αντίστοιχη ανάληψη από άλλον λογαριασμό, δεν ελήφθη υπόψη. Οι αναλήψεις ήσαν προφανώς κάτι σαν μετανάστες και ... εξαφανίζονταν. Δηλαδή η εφορία ισχυρίζεται ότι οι διαδοχικές μετακινήσεις του ιδίου χρηματικού ποσού από τράπεζα σε τράπεζα αποτελούν ξεχωριστά έσοδα και τα αθροίζει. Ασχέτως αν το άθροισμα των χρημάτων του στην αρχή και το τέλος της χρονιάς ήταν το ίδιο. Δηλαδή οι 200.000 πλέον τους εκάστοτε αναλογούντες τόκους. Και αρνείται ότι έκανε λάθος υπολογισμούς !!!

Και τώρα ο φίλος καλείται να αποδείξει το προφανές. Αλλά για να το αποδείξει πρέπει να βρεί και να καταβάλει άμεσα 1.450.000, ώστε να προσφύγει δικαστικά. Διαφορετικά θα αναμένει την ... σύλληψη του ως διαπράξας φοροδιαφυγή σε βαθμό κακουργήματος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail