Ντομπρόβσκις: η Ελλάδα εφαρμόζει τώρα αυστηρότερα μέτρα λιτότητας εξαιτίας του Τσίπρα

Freepen.gr - Καρφί κατά του Αλέξη Τσίπρα και της τακτικής όσον αφορά τα δυσβάστακτα φορολογικά μέτρα έριξε ο ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Ρίγα σχετικά με την αυξανόμενη υποστήριξη των συγκεκριμένων πολιτικών κομμάτων σε χώρες της ΕΕ.

Ο Ντομπρόβσκις άσκησε κριτική στη στάση της κυβέρνησης Τσίπρα λέγοντας:

«Ο λαϊκισμός δε λύνει τα προβλήματα. Ο λαϊκισμός δημιουργεί τα προβλήματα.

Θα μπορούσαμε να δούμε το κλασικό παράδειγμα της Ελλάδα. Μια νέα κυβέρνηση ήρθε με μια λαϊκιστική στάση, λέγοντας "δεν χρειαζόμαστε κανένα καθεστώς λιτότητας, θα ξοδεύουμε όσα θέλουμε"

Και στην πραγματικότητα, η Ελλάδα εφαρμόζει τώρα αυστηρότερα μέτρα λιτότητας από ό, τι θα ήταν απαραίτητο αν οι μεταρρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης συνεχίζονταν».

Σύμφωνα με το Βάλντις Ντομπρόβσκις λόγω της στάσης της κυβέρνησης Τσίπρα η Ελλάδα επέστρεψε σε ύφεση το 2015, έναντι ανάπτυξης 2,5% που προβλεπόταν αν συνεχίζονταν οι μεταρρυθμίσεις.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail