Πεκίνο και Μόσχα ξεκίνησαν μεγάλη ναυτική άσκηση στη Νότια Θάλασσα της Κίνας - Τι μήνυμα στέλνουν με βάση το σενάριο

Στρατής Μαζίδης

Κίνα και η Ρωσία ξεκίνησαν κοινή ναυτική στρατιωτική άσκηση στην αμφισβητούμενη Νότια Θάλασσα της Κίνας εν μέσω εντάσεων με τις ΗΠΑ η οποία επεκτείνει τη στρατιωτική παρουσία της στην περιοχή.

Η άσκηση με την ονομασία "Joint Sea-2016" (κοινή θάλασσα) ξεκίνησε τη Δευτέρα και διαρκέσει 8 ημέρες. 

Στα γυμνάσια συμμετέχουν 21 αεροσκάφη και 18 πλοία από τις δύο πλευρές, συμπεριλαμβανομένων αντιτορπιλικών, καταδρομικών, αμφίβιων σκαφών και ανεφοδιασμού.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Κινεζικό Ναυτικό αναφέρεται πως οι οι ασκήσεις θα διεξαχθούν σε μια περιοχή στα ανοικτάτης νοτιοανατολική επαρχίας Guangdong.

Οι συμμετέχουσες μονάδες θα ασκηθούν μεταξύ άλλων σε επιχειρήσεις:

- άμυνας
- διάσωσης 
- ανθυποβρυχιακού πολέμου
- κατάληψης νήσου

Ειδικά αυτό το τελευταίο σκέλος επισημαίνεται από αρκετά ξενά πρακτορεία και πιθανότατα στέλνεται ένα μήνυμα στους διεκδικητές της Θάλασσας της Νότιας Κίνας όπως είναι  η Ταϊβάν, το Μπρουνέι, το Βιετνάμ, η Μαλαισία και οι Φιλιππίνες, με τον αφανή σπόνσορα, ΗΠΑ ότι η Κίνα ετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα και πιθανότατα θα έχει τη στήριξη της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Άλλωστε οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ρωσίας-Κίνας αυξάνονται διαρκώς τα τελευταία χρόνια ενώ είναι η πέμπτη φορά από το 2012 όπου πραγματοποιούνται κοινά ναυτικά γυμνάσια.

Εν προκειμένω η "Joint Sea-2016" έχει χαρακτηριστεί από ειδικούς ως η μεγαλύτερη κοινή άσκηση των δύο χωρών που έγινε ποτέ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail