ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ! Δεύτερες σκέψεις στους νέους καναλάρχες για την καταβολή της πρώτης δόσης

Πυκνώνουν οι σκέψεις των υπερθεματιστών των τηλεοπτικών αδειών να μην καταβάλλουν τα χρήματα που πρόσφεραν στο διαγωνισμό, όχι μόνο λόγω της επικείμενης απόφασης του Συμβουλίου της επικρατείας, αλλά και γενικότερα.

Μετά τις πρώτες εντυπώσεις και τους πανηγυρισμούς ότι κέρδισαν στη διαδικασία – καζίνο, κλεισμένοι πλέον στα γραφεία τους, όχι πλέον εν θερμώ αλλά αντιμετωπίζοντας τα ψυχρά νούμερα, μαζί με τους συνεργάτες τους, αντιλαμβάνονται ότι τα ποσά αυτά δεν βγαίνουν ούτε από τις επιχειρήσεις, ούτε και από την προσωπική τους περιουσία.

Στο παρελθόν εξάλλου τα περισσότερα κανάλια κατέγραφαν ζημιές ενώ όσα παρουσίασαν κέρδη ως επιχειρήσεις δεν ξεπερνούσαν το ένα εκατομμύριο το χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι για να αποσβεστεί το κόστος μόνο των αδειών χρειάζονται από σαράντα έως 75 χρόνια. Αν υπολογιστεί μάλιστα για τους νέους καναλάρχες και το κόστος για την δημιουργία και τη λειτουργία τηλεοπτικού σταθμού η συνολική επιβάρυνση ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Και όπως λένε παράγοντες της αγοράς αυτά τα λεφτά δεν βγαίνουν. Οι δεύτερες σκέψεις όμως για την μη πληρωμή του τιμήματος, ακόμη και της πρώτης δόσης, των υπερθεματιστών ενισχύονται και από το γεγονός ότι δεν πήραν από την κυβέρνηση διαβεβαιώσεις για το πώς θα διαμορφωθεί συνολικά το τηλεοπτικό πεδίο.

Δηλαδή κανείς δεν γνωρίζει εάν, πότε, πόσες και με ποιό τρόπο θα δοθούν οι Θεματικές Πανελλαδικές άδειες. Έτσι επικρατεί σύγχυση και ανασφάλεια συνολικά σε όσους υπερθεμάτισαν και όπως λένε χωρίς επακριβές Business Plan για το τι τελικά θα τους κοστίσει και με βάση τα σημερινά δεδομένα της διαφημιστικής αγοράς, δεν μπορούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Ωστόσο, ο κύριος Κρέτσος δήλωσε χθες αργά το βράδυ ότι:

«Θα τηρηθεί το γράμμα του νόμου» δήλωσε ο γ.γ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, κληθείς να σχολιάσει το αίτημα των 4 προσωρινών υπερθεματιστών να μην καταβάλλουν την πρώτη δόση έως ότου εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ.

«Εμείς θα τηρήσουμε τη διαδικασία όπως προβλέπει ο νόμος, από την άλλη είναι ένα αίτημα που είναι λογικό, διότι φοβούνται ενδεχομένως ότι αν υπάρχει απόφαση κατά του διαγωνισμού, τα χρήματα που θα καταθέσουν θα συμψηφιστούν με υπάρχουσες ή μελλοντικές οφειλές » τόνισε ο κ. Κρέτσος μιλώντας στην ΕΡΤ. Και πρόσθεσε: «Εμείς όμως οφείλουμε να διαφυλάξουμε τη διαδικασία και να τηρήσουμε απολύτως το γράμμα του νόμου».

crashonline.gr
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...