Δημοψήφισμα στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας: «Ιστορικό Ναι!»

Σύμφωνα με τα πρώτα ανεπίσημα αποτελέσματα, με επεξεργασία του 30,76 τοις εκατό των εκλογικών τμημάτων στο δημοψήφισμα για την « Ημέρα της Δημοκρατίας της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας- RS», το 99,80 τοις εκατό των πολιτών είπαν ότι θέλουν την 9η

Ιανουαρίου ως Ημέρα της Δημοκρατίας της RS,όπως ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της Εκλογικής Επιτροπής στη Μπάνια Λούκα, Σίνισα Καράν, για τα πρώτα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος.

Στο δημοψήφισμα της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας – RS, είχαν δικαίωμα ψήφου 1.219.399 ψηφοφόροι.

Εκτιμάται ότι έχουν πάει για να ψηφίσουν από το 56 έως το 60 τοις εκατό των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Σίνισα Καράν η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στη Σερβική Δημοκρατία έγινε χωρίς σοβαρές παρατυπίες.

«Έγινε μέσα σε μια θαυμάσια ατμόσφαιρα», είπε χαρακτηριστικά.

Οι πολίτες της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, ψήφισαν για να υποστηρίξουν την 9η Ιανουαρίου ως εορτή για την Ημέρα της Δημοκρατίας, που είναι συγχρόνως χριστιανική εορτή και διαχωρίζεται από τις εορτές των μη Σέρβων πολιτών της Ομοσπονδίας. Στην ουσία αποτελεί το πρώτο στάδιιο του διαχωρισμού από την Ομοσπονδία της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης.

Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.
on 1:02 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

2010 Freepen.gr 2011 - BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.