Κάπως έτσι ξεκινούν οι πόλεμοι...

Στο κλειστό σύστημα συγκοινωνούντων δοχείων της Ευρωζώνης, ο πλούτος (με τη μορφή του χρήματος) ήταν επόμενο να μεταφερθεί από τον λιγότερο παραγωγικό Νότο προς τον περισσότερο παραγωγικό Βορρά.

Τώρα ο Νότος είναι σε οικονομική στενότητα, από την οποία δεν μπορεί να ξεφύγει λόγω ενιαίου νομίσματος, τον έλεγχο του οποίου έχει ο πλούσιος Βορράς.

Ο Βορράς όμως, αντί να προχωρήσει σε πολιτικές αναδιανομής του πλούτου, μέσα στην Ευρωζώνη, αντιθέτως θέλει να κρατήσει για πάρτη του τον πλούτο που απέκτησε και αν μπορέσει μάλιστα να τον αυξήσει.

Για να συμβεί αυτό, πρέπει να επιβληθεί σκληρή λιτότητα στο Νότο, με νομική αιτιολογία το Σύμφωνο Σταθερότητας, που συνεπάγεται διατήρηση του αποκτηθέντος πλούτου στο Βορρά.

Ο Νότος φυσικά θα εξακολουθεί να εξαθλιώνεται και να δημιουργούνται κοινωνικές εντάσεις.

Κάπως έτσι άραγε, δεν ξεκινούν οι πόλεμοι;;;

Αν τουλάχιστον δεν διαλυθεί άμεσα αυτό το μόρφωμα της Ευρωζώνης, θα δούμε και θα ζήσουμε απίστευτα πράγματα. Την Ευρωζώνη όμως, με ηγέτη τη Γερμανία, την θέλει η παγκοσμιοποίηση.

Οπότε τι κάνουμε;;;

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...