Ραγδαίες εξελίξεις στη Συρία - Η Δαμασκός στέλνει ενισχύσεις στο Γκολάν - Βοήθεια από το Ισραήλ ζητούν οι ισλαμιστές

Freepen.gr - H Ανώτατη Διοίκηση του Αραβικού Στρατού της Συρίας έστειλε ένα μεγάλο κομβόι  ενισχύσεων από τη Δαμασκό προς τα Υψώματα του Γκολάν σήμερα το απόγευμα, μετά τις ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις που έπληξαν τις θέσεις τους χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή στη Δαμασκό που επικαλείται το almasdar, οι περισσότερες από τις ενισχύσεις εστάλησαν στα Υψώματα του Γκολάν, ενώ μια μικρή μονάδα αναπτύχθηκε στη  βόρεια ύπαιθρο της Νταράα.

Πρόσφατα, οι τζιχαντιστές αντάρτες προσπάθησαν να καταλάβουν το στρατηγικό λόφο Tal Taranjeh σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, απωθήθηκαν μετά από μια βίαιη μάχη με τις συριακές Ένοπλες Δυνάμεις.

Οι περισσότερες από τις ομάδες που συμμετείχαν σε αυτές τις επιθέσεις, υποτίθεται πως θα συμμετείχαν στην πανεθνική εκεχειρία, αλλά αργότερα επέλεξαν να επιτεθούν στις κυβερνητικές δυνάμεις στα Υψώματα του Γκολάν.

Οι ισλαμιστές ζητούν βοήθεια από τους Ισραηλινούς που αποκαλούν "αδέρφια"

Σε μια τηλεφωνική επικοινωνία ενός ισραηλινού δημοσιογράφου κι ενός διοικητή της Jaish αλ-Islam,
όταν ρωτήθηκε ο τελευταίος να σχολιάσει τη στάση του Τελ Αβίβ, ο ισλαμιστής ζήτησε την πλήρη υποστήριξη σε όπλα, τρόφιμα και όλα τα είδη των ενισχύσεων:

"Καλώ τους αδελφούς μας στο Ισραήλ, να υποστηρίξουν την επανάσταση στη Συρία, και να μας παρέχουν τα πάντα! Όπλα, τρόφιμα, βοήθεια ... οτιδήποτε αδερφέ!".

«Εσείς - Ισραηλινοί πρέπει να επιτεθείτε στο συριακό στρατό και να μας βοηθήσετε να νικήσουμε αυτό το «άπιστο καθεστώς» προσέθεσε ο "πιστός" τζιχαντιστής απευθυνόμενους στους λογικά επίσης άπιστους ισραηλινούς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail