Ποιος είναι ο σύγχρονος εξουσιαστής;

Η δημοκρατία έχει εξαφανιστεί ακόμα και ως έννοια. Τα πάντα τα ελέγχει η ολιγαρχία του χρήματος. Στην καλύτερη περίπτωση, γίνεται απλά μια επιλογή κάθε 4 ή 5 χρόνια από τα πρόσωπα που προτείνει και προβάλει το καθεστώς στις μάζες, με τα πανίσχυρα ΜΜΕ που διαθέτει. Αυτή λοιπόν η κατευθυνόμενη επιλογή, προβάλλεται ως «δημοκρατία».

Ποιος είναι επομένως ο σύγχρονος εξουσιαστής; Αυτός που έχει χρήμα και προβολή.

Και επειδή η προβολή είναι κατά βάση δοτή, δηλαδή χρειάζεται χρήμα για να υλοποιηθεί, αυτό σημαίνει ότι πίσω από την κάθε προβολή υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα, που ικανοποιούνται με τη συγκεκριμένη προβολή που κάνουν.

Επομένως, το χρήμα είναι η βασική πηγή κάθε εξουσίας σήμερα. Πάντα ήταν, αλλά σήμερα έχει καταστεί ο σημερινός Θεός. Εννοείται ότι οι ιδιώτες παραγωγοί του σύγχρονου χρήματος, είναι οι ανώτατοι σύγχρονοι εξουσιαστές.

ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...