Λάβρος ο Λαβρόφ στον Κέρι: Δίνετε όπλα σε ισλαμιστές - Η Μόσχα στηρίζει τη Δαμασκό

Στρατής Μαζίδης

Αυστηρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ απέναντι στον αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι σε τηλεφωνική τους συνομιλία μετά την αποκάλυψη ότι η ισλαμική ομάδα al Nusra που διασυνδέεται με την Αλ Κάιντα, ενισχύεται με πλάγιο τρόπο από τις ΗΠΑ.

Επιπλέον ο Λαβρόφ στάθηκε για άλλη μια φορά στην υπόδειξη ομάδων τις οποίες οι ΗΠΑ δε θεωρούν τρομοκρατικές αλλά δε συμμετείχαν στη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Εκτός των άλλων, υπήρξε συνάντηση του ρώσου ανΥΠΕΞ Μιχαήλ Μπογδάνοφ με το Σύριο πρέσβη  Ριγιάντ Χαντάντ όπου η ρωσική πλευρά τόνισε πως συνεχίζει να στηρίζει τη συριακή κυβέρνηση στη μάχη της κατά της τρομοκρατίας ενώ παράλληλα εξαντλεί όλα τα περιθωρία για την εξεύρεση πολιτικής λύσης.

Η διπλωματική οδός φαίνεται πως πρακτικά έχει πλέον εξαντλήσει κάθε όριο και η συριακή κρίση θα τερματιστεί όπως ακριβώς ξεκίνησε, με τα όπλα.

Δαμασκός και Μόσχα αντιλήφθηκαν πως οι συμφωνίες εκεχειρίας δεν είναι τίποτε άλλο από πλάγια μέσα να ανακοπούν οι όποιες διαφαινόμενες αποτυχίες των ισλαμιστών και να αναδιοργανωθούν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail