Έρχεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο – Τι αλλάζει στα Μέσα Μεταφοράς

Τέλος το χαρτί – Τοποθετούνται μπάρες εισόδου – εξόδου

Ριζικές αλλαγές αναμένονται από τα τέλη του 2016 στις μετακινήσεις με τα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας.

Ο ΟΑΣΑ προσβλέπει σε «δικαιότερη τιμολόγηση» των μετακινήσεων με τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας και για το λόγο αυτό εισάγει το ηλεκτρονικό εισιτήριο, το οποίο θα είναι προσωποποιημένο και θα μπει στη ζωή των κατοίκων της πρωτεύουσας από τις αρχές του 2017, ενώ η πιλοτική εφαρμογή θα ξεκινήσει στα τέλη του 2016.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα υποκαταστήσει πλήρως τα σημερινά εισιτήρια και τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών με τις έξυπνες κάρτες.

Ο επιβάτης θα πληρώνει μόνο για την απόσταση που διανύει με κάθε μέσο μεταφοράς και όχι για το σύνολο της διαδρομής που το μέσο εκτελεί, όπως συμβαίνει σήμερα.

Έτσι θα μειωθούν οι τιμές για σύντομες διαδρομές, ενώ αυξήσεις θα υπάρξουν για τις πιο μακρινές.

Για να πληρώσει τις διαδρομές του το επιβατικό κοινό θα μπορεί να κάνει χρήση και της έξυπνης πιστωτικής του κάρτας.

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ, από τις αρχές Ιανουαρίου θα λειτουργήσουν τα νέα ακυρωτικά μηχανήματα στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ, ενώ οι νέες πύλες εισόδου και εξόδου με μπάρες στους σταθμούς των Σταθερών Συγκοινωνιών (μετρό, ηλεκτρικός, προαστιακός) θα αρχίσουν να λειτουργούν από το καλοκαίρι του 2017.

Με το νέο σύστημα κομίστρου θα υποστηρίζονται δύο τύποι ηλεκτρονικών εισιτηρίων, που θα έχουν μορφή πιστωτικών καρτών και των οποίων η επικύρωση θα γίνεται εξ αποστάσεως χωρίς ο επιβάτης να χρειάζεται να εισαγάγει την κάρτα του στο μηχάνημα.

Η επικύρωση θα είναι υποχρεωτική.

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...