Σφαγή» των συνταξιούχων - Όλες οι περικοπές που θα δουν από σήμερα

Καταιγισμός περικοπών ξεκινά σε συντάξεις και μερίσματα του δημοσίου

Ο ασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου φέρνει τεράστιες απώλειες στις αποδοχές των συνταξιούχων, παρά τις συνεχείς δηλώσεις του υπουργού Εργασίας ότι, «δεν πρόκειται οι συντάξεις να υποστούν καμία μείωση».

Της Αμέλιας Αναστασάκη

Περικοπή πρώτη: Σε ισχύ τα πλαφόν

Από σήμερα επιβάλλονται τα πλαφόν στις ατομικές συντάξεις που υπερβαίνουν τα 2.000 ευρώ. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και οι πολλαπλές συντάξεις που ξεπερνούν τα 3.000 ευρώ. Έτσι, αν στο σύνολό της μία ατομική σύνταξη, που αποτελείται από κύρια και επικουρική, είναι πάνω από τα 2.000 ευρώ, όλο της το επιπλέον τμήμα θα κόβεται! Για παράδειγμα, εάν ένας συνταξιούχος που θα πάει σήμερα στην τράπεζα για να πάρει 2.450 ευρώ, θα δει στον λογαριασμό του 2.000. Δηλαδή θα χάσει 450 ευρώ! Όσον αφορά στις πολλαπλές, εάν ένας συνταξιούχος ελάμβανε μέχρι σήμερα 3.200 ευρώ, σήμερα θα λάβει 3.000 ευρώ. Δηλαδή θα χάσει 200 ευρώ. Οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι- και των δύο κατηγοριών- δεν θα πρέπει να ξεχνούν ότι είτε σήμερα, είτε από τον επόμενο μήνα, θα ξεκινήσει και η παρακράτηση των υπερβαλλόντων ποσών που δόθηκαν από τον Ιούλιο και μετά. Άρα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι και για άλλες περικοπές.

Περικοπή δεύτερη: Εισφορά 6% υπέρ του ΕΟΠΥΥ στις διπλές συντάξεις

Περίπου 300.000 συνταξιούχοι του ΙΚΑ που λαμβάνουν διπλές συντάξεις από σήμερα θα πληρώνουν εισφορά 6% υπέρ του ΕΟΠΥΥ.

Περικοπή τρίτη: 4 Οκτώβρη έρχεται το «τέλος» των επικουρικών

Μειώσεις στις επικουρικές τους συντάξεις θα δουν σε λίγες ημέρες, συνταξιούχοι ναυτικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων αλλά και Τεχνικοί Τύπου. Τα «ψαλίδια» στις συγκεκριμένες κατηγορίες θα κυμανθούν από 18% έως 40%.

Περικοπή τέταρτη: Στις 30 Οκτώβρη «κουρεύονται» και τα μερίσματα

Σε σχεδόν ένα μήνα, περίπου 300.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου θα δουν μεγάλες μειώσεις στα μερίσματά τους.

newsbomb.gr
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...