Πρωτοφανής υπόθεση στην Ισπανία - Ζευγάρι χάνει την κηδεμονιά του θετού γιου του και το επιστρέφει στη βιολογική μητέρα

Freepen.gr - Απίστευτο και όμως αληθινό. Ο Albert Bordes και η Νoelia Estornell από τη Βαλένθια πήραν υπό τη φροντίδα τους τον Juan το 2013, όταν ο μικρός ήταν τότε 18 μηνών καθώς η βιολογική του μητέρα, Maria Abeng ήταν μόλις 15 ετών και έκανε θεραπεία απεξάρτησης από το αλκοό.

Ο Juan πέρασε στην ευθύνη της πρόνοιας και ενάμιση χρόνο μετά τη γέννησή του δόθηκε στο ζευγάρι. Ωστόσο τρία χρόνια αργότερα η abeng κινήθηκε νομικά για να πάρει πίσω το γιο της.

Το δικαστήριο απεφάνθη υπέρ της επιστροφής του μικρού στην Αberg παρά το ότι η υπηρεσία που είχε αναλάβει να φέρει σε πέρας την υιοθεσία αμφισβήτησε εάν το καλύτερο για το παιδί θα ήταν να περάσει στη φροντίδα της βιολογικής του μητέρας καθώς στο παρελθόν απέτυχε να το προστατέψει.

Η ιστορία του ζευγαριού, έχει συγκινήσει πολλούς στην Ισπανία και όχι μόνο, ξεσηκώνοντας ένα κύμα συμπαράστασης ενώ έξω από το αστυνομικό τμήμα όπου οι θετοί γονείς έπρεπε – βάσει της δικαστικής απόφασης- να παραδώσουν το παιδί, είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί πολίτες που ήθελαν να εκφράσουν τη στήριξή τους.

Η Noelia αποχωρίστηκε με λυγμούς τον μικρό λέγοντας:

 «Ο Juan δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει. Είναι αναστατωμένος και θυμωμένος μαζί μας επειδή αντί να τον πάμε στο σχολείο τον δίνουμε σε μια κυρία που δεν γνωρίζει αλλά του είπα πως το κάνουμε μόνο και μόνο επειδή μας αναγκάζουν. Του είπα πως τον αγαπάμε πάρα πολύ και πως θα παλέψουμε γι' αυτόν».

Ο δικηγόρος του ζευγαριού, Enrique Vila σχολίασε ότι «δεν πρόκειται για έναν πόλεμο μεταξύ της βιολογικής μητέρας και των θετών γονέων, τα συμφέροντα του παιδιού είναι το μείζον και η ευημερία του συνδέεται σαφώς με τους θετούς του γονείς. Σε καμία περίπτωση ένα παιδί δεν πρέπει να δίνεται για προσωρινή υιοθεσία αν υπάρχει περίπτωση να επιστραφεί στους βιολογικούς του γονείς».


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail