Μας φτύνουν και λέμε ότι βρέχει!

Του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου

Αυτό δεν είναι "κάνω το μαύρο άσπρο". Αυτό είναι "μας φτύνουν και νομίζουμε ότι βρέχει". Γιατί εμπεριέχει δόλο, σχεδιασμό και απαξίωση. Ακριβώς αυτό θα προσπαθήσει να πουλήσει στο πόπολο ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη ΔΕΘ. Ότι... βρέχει. Ότι οι σταγόνες που νιώθουν στην πλάτη είναι ψιχάλες... Όχι κάτι άλλο.

Γιατί τώρα ο κόσμος δέχεται να πιστεύει ότι βρέχει και ότι δεν τον φτύνουν, είναι ζήτημα μελέτης της ψυχιατρικής επιστήμης. ΟΚ, φταίνε οι προηγούμενοι που έκαναν ό,τι έκαναν και φτάσαμε ως εδω. Δεν τιμωρήθηκαν; Δεν υποχρεώθηκαν σε απομάκρυνση από τις ηγεσίες όσοι τους καταλογίστηκαν ευθύνες; Δεν υπέστησαν πολιτική συντριβή τα παλαιότερα καθεστώτα; Τι πρέπει να γίνει δηλαδή για να υπάρξει λογική σκέψη και να μην κυβερνά τον καθέναν το θυμικό του; Υπάρχει πραγματικά κανείς που δεν έχει στενά κομματικό συμφέρον, ιδεοληψίες ή έστω ιδεολογικούς λόγους, ή και προσδοκίες συναλλαγής ή αποκόμισης οφέλους από την εξουσία, που να είναι ικανοποιημένος από την παρούσα διακυβέρνηση;

Αν ναι, τότε πάσο... Αλλά αν απλώς επιμένουμε στην τιμωρητική διάθεση κατά... παντός υπευθύνου -ή μη υπευθύνου- χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τα όσα απίστευτα συμβαίνουν στη διακυβέρνηση της χώρας, αν απλώς σιωπούμε από θυμό για τους προηγούμενους, τότε είμαστε το ίδιο υπεύθυνοι, αν όχι περισσότερο, με εκείνους που καταστρέφουν σήμερα κάθε πιθανότητα επιβίωσης της χώρας.

Ας καθίσει και ας κάνει ο καθένας τον προσωπικό του απολογισμό. Πώς εξελίσσονται τα οικονομικά του και η ζωή του και πώς φαίνεται ότι θα προχωρήσουν με ορίζοντα τα επόμενα χρόνια. Πιστεύει αλήθεια ότι μπορεί να αναστραφεί η πορεία απαξίωσης με το σημερινό καθεστώς; Υπάρχει έστω και ένας μισθωτός που να πιστεύει ειλικρινά ότι δεν θα συρρικνωθούν περαιτέρω τα εισοδήματά του; Έστω και ένας συνταξιούχος που να θεωρεί ότι θα λάβει τέλος η μείωση -που παρατηρείται μήνα μήνα πλέον- της συνολικής του σύνταξης; Έστω και ένας εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα που να νιώθει εντελώς ασφαλής ότι δεν τον αφορά το φάσμα της ανεργίας και ότι δεν κινδυνεύουν τα εργασιακά του δικαιώματα;

Μα, αν δεν μπορεί να τα διασφαλίσει αυτά μία αριστερή κυβέρνηση, τότε τι στα κομμάτια συζητάμε; Το πώς θα διαχειριστούν οι σημερινοί κυβερνώντες καλύτερα τις μεταρρυθμίσεις; Ξεχάστε το! Αποκλείεται! Δεν το κατέχουν, δεν το έχουν στο DNA τους. Δείτε όχι μόνο τα δημοσιονομικά και την φορολαίλαπα. Δείτε τι κάνει ο Φίλης, τι κάνει ο Πολλάκης, δείτε πώς εξελίσσονται τα πράγματα όπου χρειάζεται δημιουργία, όραμα και διαχείριση. Μπάχαλο και σκοταδισμός.

Και από πάνω μέσα σε αυτή την παρανοϊκή πολιτική συμπεριφορά μας, αναδεικνύουμε ακραίους και γραφικούς. Και τους βάζουμε και στη Βουλή. Και από πάνω υπερασπίζονται μετά μανίας την επιλογή τους όσοι τους ψηφίζουν. Και ετοιμάζονται κάποιοι, ονειρεύονται, να στείλουν ακόμα πιο περίεργους τύπους στο κοινοβούλιο. Να σώσουν την Ελλάδα με μετοχές της Ανατολής, ομόλογα της Δύσης και διάφορα άλλα περιουσιακά στοιχεία που ανακαλύφθηκαν στον... θησαυρό του Αλή Μπαμπά!

Έλεος πια. Πρέπει να επιστρέψει η σύνεση. Δεν μπορεί να ισοπεδώνουμε τα πάντα. Πρέπει κάποια στιγμή να λειτουργήσει και η λογική. Όσοι πιστεύουν ότι θα επιστρέψουν οι ημέρες της ευδαιμονίας, ότι με κάποιο τρόπο θα ξαναβρούν τον χαμένο Παράδεισο στη ζωή και την καθημερινότητά τους ας το ξεχάσουν. Καλό θα είναι να ξυπνήσουν και να δουν με ρεαλισμό την πραγματικότητα. Και να αποφασίσουν ποια είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη για να επιστρέψει η χώρα σε κανονικούς ρυθμούς. Πώς και με ποιους.

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...