Συνάντηση Τούρκων και Σύριων αξιωματούχων στο Καμισλί της Συρίας

Freepen.gr - Ξένα ΜΜΕ αναφέρουν πως πραγματοποιείται απόψε συνάντηση μεταξύ Σύριων και Τούρκων επίσημων αξιωματούχων στο Καμισλί της Συρίας.

Το Καμισλί βρίσκεται στη βόρεια Συρία, στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή την οποία οι Κούρδοι αποκαλούν Ροζάβα αλλά ελέγχεται από το συριακό στρατό.

Ενισχυτικά του παραπάνω σεναρίου αποτελούν οι πληροφορίες από το flightradar όπου ένα αεροσκάφος από την Αγκυρα και ακόμη ένα από τη Δαμασκό απογειώθηκαν από τις πόλεις αυτές και προσγειώθηκαν στο Καμισλί.

Σε περίπτωση επαλήθευσης της είδησης, το γεγονός της αποστολής αξιωματούχων από τις δύο πρωτεύουσες πιθανότατα σημαίνει τη συμμετοχή ανωτέρων κρατικών στελεχών στις συναντήσεις.

Έχουμε τονίσει κατ' επανάληψη τους τελευταίους μήνες στη Freepen.gr πως στο ρευστό σκηνικό του συριακού πολέμου θα δημιουργηθούν νέοι συσχετισμοί. 

Οι Κούρδοι και η πιθανή δημιουργία μιας αυτόνομης ή ανεξάρτητης κουρδικής γεωγραφικής οντότητας αποτελεί αγκάθι για Δαμασκό-Αγκυρα καθώς επίσης για Βαγδάτη και Τεχεράνη.


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.
on 9:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

2010 Freepen.gr 2011 - BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.