Ο Δραγασάκης έκαψε και το τελευταίο χαρτί του Τσίπρα: Δεν μπορεί να υπάρξει μεγάλη απομείωση του ελληνικού χρέους

Freepen.gr - Tο πολιτικό χαρτί στο οποίο έχει στηρίξει όλες του τις ελπίδες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας έκαψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης λέγοντας απλά τα αυτονόητα και τα όσα προκύπτουν με βάση τις κατά καιρούς τοποθετήσεις των δανειστών.

Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε με νόημα κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στην Υποεπιτροπή της Επιτροπής Οικονομικών που διερευνά το θέμα της απομείωσης του ελληνικού χρέους:

«Ακόμα και την καλύτερη λύση να πετύχουμε, έχουμε την ιδιαιτερότητα ότι οι δανειστές μας είναι και οι ίδιοι υπερχρεωμένοι. Δεν θεωρώ εύκολο λοιπόν να υπάρξει μεγάλη απομείωση του χρέους χωρίς και οι άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα να έχουν και την ανάλογη μεταχείριση.  

Μιλάμε για πρόβλημα που ο χρόνος του δεν ταυτίζεται με τον πολιτικό χρόνο μιας κυβέρνησης. Έχουμε την συμφωνία του eurogroup που ορίζει 3 χρόνους: άμεσα μέτρα – μέτρα μεσοπρόθεσμου χαρακτήρα και συζήτηση για μακροχρόνια βιωσιμότητα. Ακόμα και να έχουμε πολύ ευνοϊκά πράγματα μιλάμε για μια εξ ορισμού διαδικασία που πάει πέρα από το 2018»

Και κατέληξε:

«Άρα πρέπει να έρθουμε σε ένα καλύτερο επίπεδο και να διεκδικήσουμε από κοινού την αντιμετώπιση του, ώστε να υπάρξει μια πανευρωπαϊκή λύση που θα τους αφορά όλους»

Συνεπώς το χαρτί μιας σημαντικής μείωσης του ελληνικού χρέους στον άμεσο ορίζοντα φαίνεται πως υφίσταται μόνο στις πολιτικές τοποθετήσεις του πρωθυπουργού.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail