Χαίρετε κύριε Εφορα, ήρθα να αυτοκτονήσω

ΜΑΚΗΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο διάλογος είναι αυθεντικός και έλαβε χώρα σε ΔΟΥ μεταξύ ενός φορολογούμενου (Φ) και του Εφόρου (Ε) τον περασμένο Ιούνιο και έχει ως εξής:

Ε: Σε τι μπορώ να σας εξυπηρετήσω;
Φ: …Ήρθα, κύριε Έφορα, να αυτοκτονήσω…
Ε: Γιατί θα το κάνετε αυτό;

Φ: Γιατί δήλωσα 9000 ευρώ παραπάνω από το πέρσι και από 920 ευρώ μου βγαίνει να πληρώσω, όχι το διπλά, ούτε τα τριπλά, αλλά τα πενταπλά… 4880 ευρώ!... τα οποία δεν έχω.

Ε: Δεν το πιστεύω, για να δω…

Ο φορολογούμενος του δείχνει τα δύο εκκαθαριστικά, ο Έφορος ρίχνει μια ματιά και φωνάζει ένα υπάλληλο (Υ) και του λέει, πάρε να δεις τι συμβαίνει με τον κύριο… Πράγματι ο εφοριακός τσέκαρε την δήλωση, τσέκαρε τα δύο εκκαθαριστικά και εξήγησε στον φορολογούμενο, πως είναι όλα σωστά, είναι μια οριακή περίπτωση, που όμως δεν πρέπει να τον ξαφνιάζει, γιατί κάποιος άλλος φορολογούμενος με μηδέν εισόδημα του ήρθε να πληρώσει φόρο 10.000 ευρώ λόγω τεκμηρίων…

Φ: Μα εδώ το πρόβλημα δεν είναι τα τεκμήρια… Εγώ πάντως δεν έχω να πληρώσω δόση 1650 ευρώ…

Υ (ευγενικά): Βρείτε ένα τρόπο γιατί θα σας τα παίρνουν από το λογαριασμό σας…

Φ: Μα μέχρι 1500 ευρώ δεν είναι διασφαλισμένα;

Υ: Μπα τώρα αφήνουν μόνο 700…

Φ: Και τι να κάνω; …πως θα τρώω;

Υ: Να πληρώσετε με 12 άτοκες με κάρτα…

Φ: Μα η κάρτα μου είναι μπλοκαρισμένη…
Υ: Λυπάμαι, αλλά κοιτάξτε τι θα κάνετε, γιατί θα χάσετε το σπίτι σας…

Ο φορολογούμενος ευχαρίστησε και έφυγε.

… Η «βουλγαροποίηση» της Ελλάδας, δηλαδή η διαμόρφωση των μισθών και των συντάξεων στα επίπεδα της γειτονικής χώρας ολοκληρώνεται με την 2η αξιολόγηση, αλλά αυτή είναι μόνο η μία πλευρά της πραγματικότητας. Η άλλη είναι το οικονομικά παράδοξο να είναι οι υπόλοιπες τιμές και φόροι σε σχετικά με τις αμοιβές δυσανάλογα υψηλά επίπεδα. Ταυτόχρονα το κράτος έχει ήδη αρχίσει τις δημεύσεις χρήματος και περιουσιακών στοιχείων στα τυφλά και οι τράπεζες, με το άλλοθι της τρόικας, ακολουθούν την ίδια πρακτική. Έτσι, οι επόμενοι έξι μήνες θα είναι καθοριστικοί για την ελληνική κοινωνία και τη χώρα…

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...