Πιστός στο δικό του σκοτεινό ρόλο κατά της Χριστιανοσύνης ο αρνητής της Γενοκτονίας Νίκος Φίλης ξαναχτυπά με νέα δήλωση

Freepen.gr - Επανήλθε με δήλωσή του ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης μετά τη χθεσινή επιστολή του αρχιεπισκόπου στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση μαζί με την αποστολή ενός τόμου ιστορικού περιεχομένου για τη δράση της Εκκλησίας κατά την Κατοχή.

Ο αρνητής της Ποντιακής Γενοκτονίας στο όνομα του οποίου πίνουν νερό οι Τούρκοι, Νίκος Φίλης δήλωσε:

Αναφέρθηκα σε δύο σκοτεινές περιόδους της ελληνικής ιστορίας, την Κατοχή και τη χούντα, και στον αρνητικό ρόλο που διαδραμάτισαν κορυφαίοι παράγοντες της επίσημης Εκκλησίας.

Τα γεγονότα έχουν καταγραφεί, στην ιστορία και τη λαϊκή συνείδηση. Δεν χρειάζεται να αναλωθούμε σε μια ιδεολογική αντιπαράθεση για το παρελθόν. Το ζητούμενο είναι να βρούμε σημεία συνεννόησης για να βγει η χώρα από την κρίση, να βελτιωθεί στο σύνολό της η εκπαίδευση και να αναμορφωθεί το μάθημα των Θρησκευτικών, ανταποκρινόμενο στις σύγχρονες κοινωνικές και παιδαγωγικές προκλήσεις. Χωρίς κινήσεις αντιπερισπασμού, που ενισχύουν τον αναχρονισμό.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων βλέπει μπροστά, προσηλωμένο στις αξίες της σύγχρονης, ανεξίθρησκης ανοικτής και δημοκρατικής παιδείας.

Προφανώς και ο Νίκος Φίλης συμβάλλει τα μέγιστα στη συγγραφή της νέας σκοτεινής περιόδου της ελληνικής ιστορίας όσο πιο αρνητικά γίνεται.

Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.
on 2:37 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

2010 Freepen.gr 2011 - BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.