Άνοιξε το δρόμο για το Χαλέπι ο Ασαντ - Μπλοκάρουν τη βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού οι ισλαμιστές

Freepen.gr - Ο Συριακός Αραβικός Στρατός έχει αρχίσει να αποσύρεται από θέσεις του στην εθνική οδό του Καστίγιο που οδηγεί στο Χαλέπι μετά από συντονισμό με Ρώσους συμβούλους και το Συριακό Ερυθρό Σταυρό.

Αυτό αποτέλεσε μια ενθαρρυντική είδηση για την ανθρωπιστική κατάσταση στο ανατολικό Χαλέπι, το οποίο κατέχουν οι ισλαμιστές. Ωστόσο οι τελευταίοι αρνήθηκαν να εκκενώσουν τα σημεία ελέγχου τους (ckeckpoints) και παρά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που τηρεί ο Συριακός Στρατός.

Επιπλέον υπάρχουν αναφορές ότι στέλνουν επιπλέον άνδρες για να παρεμποδίσουν την αποστολή.

Όσο οι αντάρτες διατηρούν την παρουσία τους κατά μήκος της οδού του Καστίγιο, η ανθρωπιστική βοήθεια δε θα μπορεί να παραδοθεί στις κατεχόμενες συνοικίες του ανατολικού Χαλεπίου.

 

Την ίδια στιγμή πραγματοποιήθηκε μεγάλη διαδήλωση στη Χασάκα κατά της τουρκικής εισβολής στη βόρεια Συρία, στην οποία εκτός από τους Κούρδους αντιτίθενται και οι Αραβες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail