ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ: Ξαφνική συνάντηση του Αμερικανού Διοικητή με το Ναύαρχο και Αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Τις ελληνικές αρχές έχει κινητοποιήσει η αιφνίδια επίσκεψη στη χώρα μας του νέου Διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Κέρτις Σκαπαρότι.Λαμβάνοντας υπόψη την τακτική της Αγκυρας για την συρρίκνωση της ΝΑΤΟικής δύναμης στο Αιγαίο για το προσφυγικό, οι ελληνικές αρχές προετοιμάζονται για παν ενδεχόμενο, αναφορικά με το τι κομίζει ο Αμερικανός αξιωματικός που θα επισκεφτεί τη χώρα μας την ερχόμενη Δευτέρα.

Τις ανησυχίες της ελληνικής πλευράς, ενισχύει και το γεγονός ότι ο Κέρτις Σκαπαρότι επισκέπτεται την Ελλάδα για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο Μάιο.

Η Αθήνα, θεωρεί βέβαιο, ότι κατά την συνάντησή του με τον Ναύαρχο και Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ε. Αποστολάκη, θα τεθεί σειρά ευαίσθητων ζητημάτων με πρώτο και σημαντικότερο, το μέλλον της ΝΑΤΟϊκής ναυτικής δύναμης SNMG2 στο Αιγαίο. Και αυτό γιατί το τελευταίο διάστημα, η Τουρκία πιέζει όλο και περισσότερο το ΝΑΤΟ να τερματίσει την αποστολή του στο Αιγαίο.

Να σημειωθεί ότι η Τουρκία τον περασμένο χειμώνα επιχείρησε ανεπιτυχώς να μπλοκάρει την απόφαση για ΝΑΤΟϊκή παρουσία στο Αιγαίο.

Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.
on 10:45 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

2010 Freepen.gr 2011 - BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.