ΤΟΥΡΚΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ - Στρατιώτες άνοιξαν πυρ και σκότωσαν δύο γυναίκες και τα παιδιά τους στα σύνορα

Στρατής Μαζίδης

Σοκάρει η αποκάλυψη της Daily Mail πως τούρκοι στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο γυναίκες και δύο παιδιά από μια οικογένεια καθώς προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα από τη Συρία.

Η οικογένεια είχε φύγει από το χωριό Abu Khashab στην ύπαιθρο της ανατολικής επαρχίας του Deir Ezzor που κατέχεται από την ISIS.

Ωστόσο μόλις έφτασαν στο συνοριακό πέρασμα του Ras al-Ayn, στην επαρχία της Hasaka, οι τούρκοι στρατιώτες άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας τις δύο γυναίκες και τα παιδιά.

Το περιστατικό αναφέρθηκε και από φιλο-αντιπολιτευτικό Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που εδρεύει στη Μεγάλη Βρετανία.

Οι ταυτότητες και οι ηλικίες των θυμάτων δεν έχουν γνωστοποιηθεί ενώ δεν έχουν επαληθευτεί τα γεγονότα.

Εντούτοις δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται στο φως τέτοιες αναφορές.

Τον Απρίλιο, οκτώ Σύριοι μεταξύ των οποίων γυναίκες και μικρά παιδιά φέρεται να πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν από τους Τούρκους φρουρούς, ενώ προσπαθούσαν να περάσουν στην Τουρκία.

Απλά να θυμίσουμε ότι η Τουρκία που καθαρίζει κόσμο στα σύνορά της, φέρει ίσως τη μεγαλύτερη ευθύνη αυτού του αιματηρού πολέμου.

Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.
on 8:11 π.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

2010 Freepen.gr 2011 - BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.